Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

23 Mart '19

 
Kategori
Doğal Tedaviler
Okunma Sayısı
2220
 

Egzotik Meyvelerin Kraliçesi...

Egzotik Meyvelerin Kraliçesi Hindistan Cevizinin Ettikleri

Yorgunluk ve kronik rahatsızlıklarla baş etmede doğanın mucizeleri saymakla bitmez...

Bu da onlardan biri; egzotik dünyanın, egzotik meyvelerin kraliçesi...

Etiyle, sütüyle vücuda ve güzelliğe adeta ilaç gibi...

Bilimsel adı "Cocos nucifera" olan, bilinen adıyla Hindistan cevizi.

Bu egzotik palmiye ağacı meyvelerinin hem eti, hem de suyu yorgunluk hissiyle mücadelede yardımcı.

Uzmanların ifadelerine göre, kana çabuk karışan protein yapıtaşları olan amino asitlerden ve yine kana çabuk karışan karbonhidratlardan yana oldukça zengin...

Bu besin grubu, yorgunluk hissini gidermede hayli önemliler; zira kolayca kana karışıp, tüketildikten birkaç saat sonra işe yaramaya başlarlar.

Hindistan cevizini sütüyle beraber tüketmekte yarar var...
Çünkü bu süt, böbrekleri çalıştırıp toksin atmaya yardım eder.

Bahar ayları vücuttan toksin atmanın, yenilenmenin ve bedeni yaza hazırlamanın en uygun zamanıdır.
Bu sadece estetik görünüm için değil, böbrekler ve karaciğer gibi toksin atan organlar için de geçerlidir.
Kışın soğuk havanın etkisiyle vücut kendini depolamaya programlar, aynı zamanda terleme azaldığı için toksin atma işlemi de azalır...
Çünkü deri de terleme yolu ile toksin attıran bir organdır.

Hindistan cevizi aynı zamanda önemli bir yağ kaynağı, doymuş yağ da içermekte...
Bu nedenle, tüketirken miktarı abartmamak gerekir.
Lâkin bu yağ, boş yağ değil; birçok yağda eriyen vitamini de bünyesinde barındırıyor ki, bunların başında her ikisi de çok kuvvetli antioksidan özelliğe sahip E ve A vitaminleri geliyor.
Margarin tüketirken alınan doymuş yağ ile Hindistan cevizinden alınan yağ aynı değil yani.

Aynı zamanda önemli miktarda demir, bakır ve fosfor da içermekte bu yağlı meyve...
Her üçü de oldukça önemli bu minerallerin, yorgunluk hissiyle mücadelede.

Yorgunluk hissiyle mücadelede en önemli organ ise boynun ortasında bulunan tiroid bezidir.
Tiroid bezi, salgıladığı hormonlarla adeta vücudun orkestra şefidir.
Bu hormonları salgılamak için de en fazla ihtiyaç duyduğu mineral iyottur.
İyot eksildiğinde, önce tiroid bezinin çalışması yavaşlar, hemen ardından da metabolizmanın...
Neticede kişi kendini devamlı yorgun hissetmeye başlar.
Hindistan cevizi iyi bir iyot kaynağıdır, düzenli tüketilmesi bu yavaşlamayı engeller.


Az miktarda tüketilmesi yeterli olacaktır, fazlası kilo alımına sebep olabilir.

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1899
Toplam yorum
: 4297
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 2820
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster