Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '09

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

EHL-İ KEYİF

EHL-İ KEYİF
 

modern versiyonu


Keyfine düşkün insan….

Fonda udi taksimi, rakının tadı ve geç saatlere kadar süren sohbetin dayanılmaz hazzı.

Rakı susuz içildiğinde içine atılan buz rakının kesilmesine ve tadını kaybetmesine neden olur.

Oysaki ehl-i keyf su ve buz katılmamış saf rakı tatma keyfini yaşatır insana

Bildiğim kadarıyla Gaziantep yöresine ait rakı servisidir bu. Bakırdan, ortalarında rakı bardağı sığacak büyüklükte bir bölmesi olan çukurca bir kaptır. Kap ile bölme arasına buz konur ki soğutma işlemi rakının tadı seyreltilmeden yapılabilsin. Rakı bardağı formundaki parça boş kalacak şekilde testi biçimindeki bardağa su doldurulur, iç içe eklenip buzluğa konur. Donduktan sonra, rakı içileceği zaman buzluktan çıkarılıp rakı bardağını içine yerleştirip kullanılabilir.

Orijinali bakırdan olmakla birlikte Paşabahçe`den modernize versiyonları bulunmakta.

İlgilenenlere duyurulur.

 
Toplam blog
: 54
: 2211
Kayıt tarihi
: 07.09.06
 
 

1975 doğumlu tipik bir terazi.. Kimine göre bu yıllara bir sürü şey sığdırmış biri; kimine göre..