Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '16

 
Kategori
Beslenme
 

Ek gıdaya geçişte  besinlerin miktarı ne olmalıdır?

Ek gıdaya geçişte  besinlerin miktarı ne olmalıdır?
 

Gelişmekte olan ülkelerde ortalama miktarda anne sütü alan süt çocukları için ek gıdaya geçişdeki besinlerden sağlanan enerji gereksinimi;
6-8 ayda 200 kcal/gün,
9-11 ayda 300 kcal/gün,
12-23 ayda 550 kcal/gün düzeyindedir.
Ek gıdaya geçiş besinlerin öğün sıklığı ve enerji yoğunluğu ne olmalıdır??Ek gıdaya geçiş de besin öğün sayısı besinlerin enerji yoğunluğuna ve her öğünde tüketilen miktara bağlıdır. Sağlıklı beslenen anne tarafından emzirilen bir süt çocuğunun günlük öğün sıklığ
6-8 ayda 2-3 kez,
9- 11 ayda 3-4 kez,
12-24 ayda 3-4 kez ve bir parça meyve gibi parmak besinlerinin sunulduğu 1-2 ara öğündür. Bu öneri, besinlerden gereken enerji miktarına, en az enerji içeriğinin 0,8 kcal/g ve mide sınırının 30 g/kg /gün olarak belirlenmesine dayanır. Eğer her öğünde alınan besinin enerji yoğunluğu düşükse ya da bebek emzirilmiyorsa öğün sıklığı artırılmalıdır.
 
Öğün sıklığının gerekenden daha fazla olması, anne sütünün daha az alınmasına yol açar. Ayrıca fazla miktarda besin hazırlığına, besinin uzun süre saklanmasına, bulaş riskinin artmasına, güç ve zaman kaybına neden olur. Gereksinimin arttığı durumlarda, hazırlanması zaman almayan ve anne sütünün yerini almayan parmak besinlerinin sunulduğu, 1-2 ara öğün eklenmesi daha doğru bir çözümdür .
 
Ek besinlerin hazırlanmasında ve saklanmasında uyulması gereken kurallar nelerdir?
Besin hazırlığı ve beslenme esnasında temizlik kurallarına dikkat etmek, ishallerin önlenmesi açısından önemlidir. İshallerin en sık görüldüğü 6-12 aylar arası, tamamlayıcı besin alımının arttığı dönemdir. Çocukluk çağı ishallerinin en önemli nedeni, mikroorganiz- maların besinlere bulaşmasıdır.
Besinlerin hazırlanmasından önce annenin ellerinin, yemekten önce annenin ve bebeğin ellerinin yıkanması uyulması gereken en önemli temizlik kuralıdır. Besinler hazırlandıktan hemen sonra tüketilmeli ya da uygun koşullarda saklanmalıdır. Besinlerin hazırlanması ve sunulmasında temiz kase, bardak, önlük kullanılmalıdır.
http://www.bebeimgeliyor.com/2016/02/ek-gidaya-gecis-de-besinlerin-miktari-ne-olmalidir/
 
 
Toplam blog
: 198
: 1218
Kayıt tarihi
: 07.04.09
 
 

Ben  Bebeimgeliyor Doğuma Ve Bebeğe Hazırlık Eğtim Programlarından oluşan hamile eğitimleri verme..