Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '11

 
Kategori
Eğitim
 

Ek yerleştirmede kimler tercih bildirimi yapabilir?

Ek yerleştirmede kimler tercih bildirimi yapabilir?
 

ek yerleştirme, 2011 ek yerleştirmeleri, 2011-ÖSYS ek yerleştirmesi


Öncelikle adayların ek yerleştirmelere müracaat edebilmesi için, sınava girmeyip sadece sınavsız geçiş için başvurmuş adaylar da dahil olmak üzere 2011-ÖSYS”ye başvuru yapılmış olunması gerekir. Yani 2011 YGS başvurularının yapıldığı dönemde bu yıl yerleştirme işlemlerinden yararlanma adına sürece dahil olma isteğini belirtme anlamına gelen başvurunun yapılmış olması gerekir.

 
 
Bununla birlikte ek yerleştirmelere müracaat edebilmek için merkezi yerleştirmelerde (birinci yerleştirmeler) tercih bildirmiş olma koşulu aranmıyor. Yani merkezi yerleştirmelerde (birinci yerleştirme) herhangi bir tercihte bulunmamış adaylar da ek yerleştirmeden yararlanabilirler.
 
Sınavsız geçiş dahil olmak üzere merkezi yerleştirmede (birinci yerleştirme) herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş aday, kayıt yaptırmamış dahi olsa ek yerleştirmelere müracaat edemez. Fakat açıköğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programları bu kuralın dışındadır. Yani birinci yerleştirmede açıköğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş adaylar ek yerleştirilmelere müracaat edebilir.
 
Bununla birlikte merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar, Anadolu Üniversitesi'nin kontenjan sınırlaması bulunmayan açıköğretim lisans ve önlisans programları için ek yerleştirmelere başvurabilirler.
 
Ek yerleştirmedeki istisnalardan biri de özel yetenek sınavı ile yerleşmiş adayların ek yerleştirmelere müracaat haklarının bulunmasıdır. Bu adaylar ek yerleştirmelerde de bir örgün yükseköğretim kurumuna yerleştirilmeleri halinde iki programı da okuyabilirler.
 
Ek yerleştirmelerle ilgili kural ve ilkeler ve yerleşme olasılığını artıran stratejiler gibi konularda yazmaya devam edeceğiz.
 


Sinan ÇAĞIRAN | www.EgitimHaberim.com
sinan.cagiran@EgitimHaberim.com
http://www.facebook.com/scagiran

 
Toplam blog
: 157
: 12370
Kayıt tarihi
: 22.08.06
 
 

1996-2000 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, Psikolojik Danış..