Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Ekibimizin sıkıntı ile başlayan yolculuğu, Kabe’nin görülmesi ile huzura dönüştü

Ekibimizin sıkıntı ile başlayan yolculuğu, Kabe’nin görülmesi ile huzura dönüştü
 

ferhat yıldırım


Ogün gazetesi ekibi, Türk Hava Yolları’nın Miles&Smiles elit kartı olmalarına rağmen bilet işlemlerini Business Class’tan yaptıramamışlar ve CİP salonunun belirli bir saatten sonra kapandığı kendilerine söylenerek Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde bulunan CİP salonunu yarım pansiyon olarak kullanma zevksizliğini yaşamışlar.

Hatta uçuş saatleri tam sahur saatine denk geldiğinden uçağa bindiklerinde niyetlenmek için yolcuların su istemelerine tek bir hostes görevlendirilince uçaktaki yolcuların yarısından çoğu su ile niyetlenemeden yolculukları ile oruçlarına niyetlenmişler.

3 saatlik THY uçuşunun ardından Cidde kentinde bulunan havalimanına inmelerinin ardından ise karşılaştıkları olaylar karşısında hem ekibimiz hem de diğer Türk vatandaşlarımız şok yaşamışlar.

Kalite konusunda dünya standartlarında olan Cidde’de standardı yüksek iki, standardı düşük ise 1 havalimanı bulunuyor. Ekibimiz standart yüksek olan iki havalimanından birine değil de, diğer havalimanı inmişler. Hac ve Ramazan aylarında hacı ile umre için gelen Müslümanlara Cidde’de kaliteden noksan havalimanı kullandırılırken, diğer kaliteli havalimanları ise Suudi’lere tahsis ediliyor olması çifte standart olduğu şeklinde gözlemleniyor. Ekibimiz ve beraberinde Cidde havalimanına inen vatandaşlarımız önce parmak izi testine tabi tutulmuş, vesikalık fotoları çekilmiş. Arap polislerinin laka yit ve bir emniyet mensubuna yakışmayan misafirleri alaya alan hareketlerinden etkilenen Bedriye İçer adındaki Türk vatandaşımız nerede bizim polisimiz nerede bizim misafirperver emniyet mensuplarımız diyerek yapılan davranışların zulüm niteliğinde olduğunu belirtti.

Dünyanın en yavaş ve en sinir bozan pasaport kontrolü unvanına sahip olan Suudiler gerçekten THY yolcularına tam bir çile yaşattıkları gözlemlenmiş.

Cidde’nin modern ve güzel deniz manzaralı sahil şeridini göremeden otobüslerle yarı yorgun yarı umudu kırılmış şekilde Mekke’ye doğru yola çıkan umreci vatandaşlarımız 2 saatlik sıkıcı otobüs yolculuğunun ardından vardıkları otellerinde Özel bir umre organizasyon firmasının Türk usulü organizasyon kargaşası ile odalarına yerleşmişler.

Lakin tüm sıkıntılar Kabe’nin görülmesi ile unutulmuş.

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..