Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '09

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Ekibin dağılmasını önlemek

Ekibin dağılmasını önlemek
 

Yöneticilerin sahip oldukları ekipleri bir arada tutmaları ve dağılmamalarını sağlamaları gerekir. Önemli olan ekibin yaptığı işe odaklanmasını, neler olup bittiğini bilip ona göre yapmaları gerekeni yapmaları konusunda motive olmaları gerekir.

“Böyle söylemesi kolay” dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız…Yöneticinin her hangi bir dağılmaya karşı sürekli tetikte olması ve dağılma öncesinde dağılmanın sebeplerini fark edip analiz edebilmesi önemlidir. Bu konuda ne yapılabilir dersek;

Birbirine destek – İstenilir bir ekip performansı ekip üyelerinin birbirine verdiği destek ve yardımlaşma ile elde edilebilir. Her ne kadar insanlar bir araya geldiklerinde bu kendiliğinden oluşuyor olsa da yöneticilerinde ekip için görevlendirme ya da gruplar kurma yolu ile birbirine destek olmayı kolaylaştırmaları ve cesaretlendirmeleri gerekir. Özellikle paylaşılacak keyifli anlar ekibin bir biri ile yakınlaşmasını kolaylaştıracaktır. İnsanlar birlikte güldüklerinde birbirlerine yaklaşırlar, birbirlerine güldüklerinde değil

Ekibi tanıyın – Ekibinizdekileri iyi tanımanız, ne yapıp ne yapamayacaklarını bilmeniz gerekir. Dağılmayı önlemenin ilk şartı ekibin ve yöneticinin işi yapabileceğine olan inançlarını kaybetmemeleridir. Tanıyan yönetici çalışanına inanır ve onun başarması için fırsat tanır. Bu arada düşük performanslıları da görmezden gelmemek gerekir.

Koçluk yapın - Yönetim sanatı doğru işe o işi başarabilecek doğru elemanı atamakla başlar. İyi yöneticiler bu atamalar sonrasında ilgili çalışanların başarmaları için onlara koçluk yaparlar. Burada laubaliliğe kaçmadan samimiyet dengesini kurabilmek yönetici için kilit öneme sahiptir.

Eğer yönetici çalışanlara yaptıkları işin önemini ne kadar iyi anlatırsa sonuçlar o kadar iyi olacaktır.

İşin ciddi olması çalışanlarında çok ciddi olması anlamına gelmez. Biraz kişi ve kurum kültürünü dikkate alarak sergilenecek mizahi ve yumuşak bir yaklaşım dağılmaları önleyip ekipleri çok daha sıkı bir şekilde bir araya getirecektir.

Eğer ekibinizdekiler işe isteyerek ve severek geliyorsa birlikteliği başarmışsınızdır demektir ve bu iyi bir şeyidir.
 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..