Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Ekinoks

Ekinoks
 

Yılın en kısa günü yaşandı. Göz açıp kapayıncaya kadar geçen kısa bir gün.

Geceler çok uzun sessiz ve karanlık.

Üşüyünce üstünü örtecek Annen yoksa vay haline.

Diyen ne de doğru söylemiş. Bulunduğumuz gezegende yine şanslı bir Kuzey Yarım Küresinde yaşıyoruz. Tüm mevsimlerin her güzelliğini yaşıyoruz. Günün kısası, uzunu. Gecenin kısası, uzunu. Yağmuru, karı derken tüm mevsim geçişlerinin her sunumundan faydalanıyoruz.

Kış Ekinoksuna girdiğimiz bu günden itibaren uzamaya başlayan gündüz tüm gezegenimize uğurlar getirir inşallah.

İnsanlığın günümüze kadar yaşadığı hayatta kimi zaman ilkel, kimi zaman savaşlar, kimi zaman ise insan katliamlarının yaşandığı ne günler, yıllar, yüz yıllar geçti.

Kimi zaman gücün, kuvvetin, kimi zaman bilimin felsefenin, kimi zaman inancın egemenliğine giren insanlar, hiç birinden ders almamışçasına günümüzde her türlü nobranlığa başvuruyorlar.

Güce bağlı dayatmalarla insanların en temel hakları olan inanç sisteminin bin yıllar boyu sakat düşüncelerle dayattığı yaptırımlarla Dünyayı etkisine alacağını zanneden küresel güç tehdit ve şantajlara başvurarak sırf kendi devletinin refahı için tek taraflı yaptırımlara başvuruyor.

Tüm Dünyanın yüzde seksenini karşısına alarak tüm insani değerleri hiçe sayarak bir milletin diğer bir milleti ayakları altına almasına çanak hazırlıyor. Diğer taraftan küçük bir azınlığı diğer mağdur olan milletin üzerine insafsızca salıyor.

Demokrasinin insanlık tarihinin en iyi yaşam şekli olduğuna karar verilen son yüzyılda, geri kalmış coğrafyalara da ihraç edilerek tüm insanlığın eşit hak ve hürriyetlere sahip olacağı bir düzenin getirileceğini vaat ederek tüm yeraltı ve yer üstü zenginlik kaynaklarını sömürerek ilk başta kendisi haksızlık yapıyor.

Karşı gelen olursa hemen pazularını gösteriyor.

Sömürü düzeni hiç değişmiyor. Sömürenler ve sömürülenler. Diğerleri hep kayıkçı kavgası. İnsanlık için bundan sonra ‘’Geceler çok uzun geçeceğe benziyor.’’

Doğanın bu muhteşem döngüsünü değiştirmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek.

Bu yüzyıl insanlığın en çetin kapışmalarına sahne olacağa benziyor. Sonumuz hayır ola….22.12.2017 

 
Toplam blog
: 58
: 542
Kayıt tarihi
: 10.11.17
 
 

TANIYIN BENİ Yaşım on üç idi resim çektirdim Şimdi aksakalımdan tanıyın beni Ayağımda kara lastik..