Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ekmeği ile oynamamak için kişinin yaptığı yanlışa göz yummak çok yaygın bir sorumluluk ihlali

Ekmeği ile oynamamak için kişinin yaptığı yanlışa göz yummak çok yaygın bir sorumluluk ihlali
 

Valla ben değil ekmeği hayatıyla bile oynarım. Biliyor musunuz, koruduğunuz, acıdığınız, çocuk çoluğu var işinden olmasın, ekmeği ile oynamayım dediğiniz kişinin yaptığı yanlış yüzünden kim bilir kaç kişinin ekmeğiyle hatta belki hayatıyla oynuyorsunuz.

Sizce bir ülkenin düzeni neden bozuluyor? Neden hep sorunlarla boğuşuyoruz? İşte bu manyaklıklar yüzünden. Kimsenin kimseyi affetme, hoşgörme hakkı yoktur. Bana ne, yaparken düşünseymiş. Cezasını veririm, gerekirse çocuğuna çoluğuna da bakarım.

Kurduğunuz düzende insanlar mutlaka hak ettiğini almalı; ister ceza, ister ödül olarak. Adam fakir, işten çıkarırsam aç kalır; kalsın, acından ölsün! Hele de bilerek yapılan yanlışı asla affetmem.

Kişi şu konuda yönetimine güvenli olmalı. Ben çalışırsam hakkımı alırım; ama yanlış yaparsam da cezamı görürüm, demeli. Unutmayın yanlış yapanı affeden kimse kendisi de yanlış yapmış ama biri tarafından affedilmiştir.

Genelde ailevi durumuna bakarak, ailesi çocukları mağdur olur diye hata yapan, yanlış yapan hatta suç işleyen kişilere karşı gereksiz bir affedicilik gösteriliyor ya da onun veya ailesinin kötü durumlara düşmesi göze alınamıyor. Hukukta böyle bir şeyin yeri yok. İşten çıkardım canına kıydı. Ama çıkarmam gerekiyordu; çünkü çalışmıyordu, hırsızlık etti veya başka bir şey yaptı ve uyarılara rağmen yanlışını sürdürdü. Bu kişi kendini öldürür diye gerekli olan bir şeyi yapmayacak mıydık? Siz doğru olan/gereken şeyi yapın dünya yıkılsın.

Ne yapalım yani, adamın cezalandırılması gerekiyor; meydana gelecek mağduriyetlere bakamayız. Tabii ki aklı başında insandan bahsediyoruz. Suç işleyecek hastalıklı bir durumu varsa elbette bunlara karşı korumacı/eğitici/gözaltında tutan tavrımız olacak.

Bugün Türkiye’de ekmeği ile oynamamak için kişinin yaptığı yanlışa göz yumuluyor. Yazıktır, yuvası yıkılmasın, benden bulmasın… İyi de bu kişi zarar veriyor. Üstelik biz böyle davrandıkça bu kişilerin sayısı artıyor. Ancak yanlış yapan çalışanı örneğin işten çıkarıyorsak diğer haklarını tam olarak veririz ki ki zaten işten çıkarma nedenimiz önemli ve kanuna göre suç olan bir şey olmalı. Ve aile gerçekten kötü duruma düşebilir, eşi çocukları maddeten izlenmeli.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..