Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '15

     
    Kategori
    Gündelik Yaşam
     

    Ekmeğini saçtan çıkaranlar

    Padişahlar bile önünde şapka çıkarır bilmecesini hemen hemen bilmeyen yoktur. Ya da ‘bir berber bir berbere gel beraber bir berber dükkanı açalım demiş’ şeklinde tekerlemesini. Berberlik ya da modernleşmiş hali ile kuaförlük meşakkatli bir meslek olarak devam ediyor. Ancak meslek bu bilmece ve tekerleme kadar kolay mı değil mi bunu gelin mesleği yapan uzman bir kişiden öğrenelim.
     
    Selahattin Nalçacıoğlu bu mesleğe gönülverenlerden. Doğma büyüme Sivas’lı. Mesleğe çırak olarak başlayan Nalçacıoğlu mesleğini seviyor ve bu mesleği seçtiği için oldukça memnun. Küçükken okuldan artakalan zamanlarda berber dükkanına gidip mesleğini sevmiş ve bugünlere gelmiş. Tek şikayetçi olduğu konu ise fazla sosyal aktivite imkanının olmaması.-Bilindiği gibi berberlere sadece Pazar günleri tatil. Diğer günlerde ise sabahtan akşama kadar iş başı.- Berber olmasaydım herhalde eczacı ya da futbol menajeri olmak istediğini laf arasına sıkıştırıveriyor.
     
    Tecrübeli bir berber bulmuşken saç bakımı konusunda bilgi almadan ayrılmak herhalde kötü bir kayıp olur. Selahattin Bey saç bakımından önce kellik konusunu önemli bir sorun olarak görüyor ve bu konuda bilgi vermek istiyor. Saç dökülmesinin son zamanlarda oldukça arttığının altını çizen tecrübeli berber dökülmenin sebebini stres, ırsilik ve vitamin eksikliğine bağlıyor. Stres olması durumunda çözümün stresten uzak durmak olduğunu belirtiyor. Vitamin eksikliğinin D, E, gibi vitaminlerle giderilebileceğini  ancakırsilik için bir çözüm olmadığını söylüyor. Saç bakımına önem verilmesi gerektiğini dökülme sonucunda, insanların dökülmeye bağlı olarak psikolojik sorunlar da yaşayabileceklerinin altını özellikle çiziyor.
     
    Ekmeğini saçtan çıkaran bu emektar berberinkarşısında  birçok ünlünün de şapka çıkardığı duyuluyor laf arasında.  Rıdvan Dilmen, Uğur Tütüneker, VaheKılıçarslan (Cansız manken), Yaşar Alptekin ve Sivasspor’un hemen hemen bütün futbolcuları Nalçacıoğlu’nun makasından nasibini almış. Ünlü birini tıraş etmenin de güzel bir yanı olduğunu söyleyen Nalçacıoğlu bir anısını anlatıveriyor gülerek. Çıraklık yaptığı günlerden bir gün ustası beyaz saçlı bir adamın saçını siyaha boyuyor ancak adamın saçı laciverte boyanmış şekilde çıkıyor karşılarına. Duruma çok şaşırıyorlar ancak iş işten geçiyor ve neden öyle olduğunu hala anlayamadığını Nalçacıoğlu da anlamış değil.

    Usta berberin yanından ayrılırken kapıya kadar geliyor. Günün yorgunluğunu da bizimle beraber uğurladığını tebessüm ederek belirtiyor. İşlerinin iyi olmasını diliyor ve merak edilenler konusunda bilgilenmiş olarak dönüyoruz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 75
    Kayıt tarihi
    : 05.03.15
     
     

    İletişim fakültesi ..