Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ekmek Diliminde Sardalya Nasıl Yapılır?

Ekmek Diliminde Sardalya Nasıl Yapılır?
 

Ekmek Diliminde Sardalya Örneği


Karşınızda lezzetli bir tarif ekmek diliminde sardalya...
Deniz ürünleri arasında aslında en çok sevdiğimin hamsi olduğunu daha önceki yazılarımda da belirtmiştim. Elbette her sene aynı oranda alma imkanımız olmuyor. Bazı seneler az çıktığı için diğer alternatif ürünlere alabilirsek yönleniyorum. Bunun en büyük sebebi ise bilinçsiz şekilde avlanmadır. Bu ayrı bir yazı konusu tabi ki.
Bu yazımda ise dediğim gibi sizlere sardalye tarifi hakkında bilgi vereceğim. Sonuçta hamsinin akrabası diyebileceğim bir balık türü olduğu için soframda yer bulmayı hak ediyor. Siz de benimle aynı fikirde iseniz bu tarifi kesinlikle deneyin derim. Üstelik hafif ve bir o kadar lezzetli olduğunu hatırlamama gerek yok sanırım.
Şimdiden afiyet olsun.
 
Ekmek Diliminde Sardalya Malzemeleri
bir diş sarımsak ve bir yemek kaşığı zeytinyağı,
bir tane kırmızı biber, altı tane sardalya,
bir limonun kabuğunun rendesi,
iki dilim tam buğday ekmeği,
iki veya üç dal maydanoz.
 
Guacamole  Sosu İçin Malzemeler:
üç yemek kaşığı kadar domates sosu,
bir yemek kaşığı kadar taze kişniş,
bir tane avakado, tuz, pul biber,
bir yemek kaşığı limon suyu,
 
Nasıl Yapıyoruz?
Ekmek diliminde sardalya tarifi için öncelikle tüm malzemelerimizi hazırlayalım.  Önce dilerseniz yukarıdaki görselde gibi sade şekilde de lezzetli olduğunu bilin. Bu bilgiyi verdikten sonra uygun bir tavamıza zeytinyağımızı koyalım. Doğradığımız kırmızı biberi, limon kabuğunu ve sarımsağı ilave edip iyice karıştıralım. Biraz bu karışımı pişirdikten sonra sardalyaları da ekleyip yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişirelim. Pişmeye yakın ince şekilde maydanozlarını kıyıp ilave edelim ve her yere dağılması için karıştıralım. Bu arada ayrı bir tavada tam buğday ekmek dilimlerini kızartalım. Daha sonrasında hazırladığımız sardalyalı karışımı, ekmek dilimlerinin üzerine koyalım.
 
Sosunu hazırlamak için avakodonun kabuğunu soyalım ve güzelce ezelim. Geriye kalan tüm malzemeyi avakado ezmesine ilave edip karıştıralım. Sardalyalı ekmeklerimizin yanına koyup servis edelim. Sardalya tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız. Ayrıca bu tarifimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 36
: 100
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..