- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ekmek Kadayıfı
Malzemeler
1 Paket Ekmek Kadayıfı
1 Su Bardağı Şeker
Ekmek Kadayıfını Islatmak İçin
3 Su Bardağı Su
Şerbeti İçin
4 Su Bardağı Şeker
8 Su Bardağı Su
Üzeri İçin
Kaymak
Dövülmüş Ceviz
Hazırlanışı
Bir tepside ekmek kadayıfını su ile ıslatın.
Islatılan ekmek kadayıfını 3 saat dinlendirin.
Dinlenen ekmek kadayıfının suyunu sıkıp dökün.
Bir tavaya 1 su bardağı şekeri koyun.
Tavanın altını kısık ateşte yakıp şeker karamelize olana kadar karıştırarak pişirin.
Karamelize olan şekeri ekmek kadayıfının üzerine dökün.
Şerbeti için; 4 su bardağı şekeri ve 8 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
Ardından tencereyi ılımaya bırakın.
Hazırlanan şerbeti ekmek kadayıfının üzerine dökün.
Tepsiyi kısık ateşte üstü kapalı olarak 1 saat pişirin.
Arada tepsinin yanındaki şerbeti tatlının üzerine kaşık yardımıyla tekrar dökün.
1 saatin sonunda ekmek kadayıfını kapağı açık olarak 20 dakika daha pişirin.
Pişen ekmek kadayıfı tatlısını 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenen ekmek kadayıfını dilimleyin.
Dilimlenen ekmek kadayıfının üzerine ceviz ve kaymak dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Ahmet KARAGÖZLÜ