Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Ekmek Partisi mi, Müslüman Kardeşler mi?

Ekmek Partisi mi, Müslüman Kardeşler mi?
 

Eski Dünya karman çorman. Herkes bunun altından ne çıkacak diye merak ediyor. En son Libya’da kanlı iç savaşlar oluyor. Bunları kim yapıyor ; bu işlerin altında kimler var.. Yoksa, kimse yok da, milletin iç huzursuzluğundan çok olaylar “spontane” olarak kendiliğinden mi çıkıyor… Rivayet muhtelif. 

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfülislam Kaddafi, "Libya'yı İtalyanlara veya Türklere bırakmayacağız" diyor. Ne demek bu? Yani , Libya’daki olayların altında bir de Türkler mi var…? 

Gözlemciler olayların altında yatan nedenleri analiz etmeye çalışıyorlar .. Birden neden çıktı bütün bu olaylar ; ve birbiri peşi sıra bütün Magrip ülkelerini, Orta Doğu ülkelerini sarmaya başladı… Nedeni ne? 

Neden olarak çok karmaşık nedenler ortaya koyanlar olduğu gibi olayları tek nedenle açıklamaya çalışanlar da var. Onlara göre : 

1.Olaylar özgürlük ve demokrasinin olmamasından dolayı patlak verdi.
Tabii, bu olayları kışkırtan başka nedenler de var. Enflasyon, gıda fiyatlarının artması, kötü yönetim, yolsuzluklar… Tümü de insanları isyana sevketti. Açlıktan, işsizlikten 26 yaşındaki Tunuslu Muhammed Buazizi kendini yaktı, öldü ve bu devrimin simgesi oldu. 


2.Olayların arkasında başka Ülkeler var.
Kim bu ülkeler : Başta ABD; zaten her karışıklığın arkasında ABD vardır. Öyleyse burada da bu olayları da ABD çıkartmıştır… Zaten Planları ABD ve İsrail tarafından oluşturulan bir BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) var. ABD bu geri kalmış , diktatörlükle yönetilen ülkeleri daha kontrol edilebilir, ılımlı Müslüman kadrolara bırakmak istiyor. Onun için planlarını gerçekleştiriyor. 

3. Olayların arkasında yeni Osmanlıcılık var.
Yeni Osmanlıcılığı özendiren ülke ise Türkiye . , Seyfülislam Kaddafi ne diyor, "Libya'yı Türklere bırakmayacağız, ” diyor… Ne demek bu? Boşuna söylenmiş bir söz mü? Türkiye, şu veya bu şekilde bu ülkeler için bir rol-model mi oluyor ? Bir takım insanlar değişimleri için Türkiye’yi örnek mi alıyorlar, yoksa bu olayları itekleyen oralarda bazı Türkler mi var? Tabii bunlar birtakım kuşkulu laflar… Ne olup olmayacağı, neler olduğu hemen anlaşılmaz, biraz zaman geçmesi gerekiyor… Ne kadar zaman ? Eee .. tarih kolay yazılmıyor. Bazı gözümüzün önünde olup giden olaylar var; bir de karanlıklarda vukubulan şeyler…Karanlıkları görebilmek kolay değil… Ama işlerin kokusu bir gün şöyle veya böyle ortaya çıkabiliyor … 

Diğer yandan olayların altında ülkeleri değil de bazı kişileri ve örgütleri arayan insanlar da var… 

Örneğin, ayaklanmadan El Kaide lideri Usame Bin Ladin'i suçlayan Kaddafi, "Bu kişilerin gerçek talepleri yok, bu talepler Bin Ladin'in talepleri" diyor. Kaddafi, El Kaide militanlarının, gençlerin "kahvelerine sütle birlikte halüsinasyona yol açan haplar katarak" onları "kullandığını" savunuyor. 

Bu olayların bir başlatıcısının da “Müslüman Kardeşler” olduğunu söyleyenler var . Onlara göre Müslüman Kardeşler, şu veya bu adla (Hizbullah, Hamas, Özgür Ulema Ağı..) her İslam ülkesinde örgütlenmişlerdir ve iktidara kendilerinin geçmesi için çeşitli oyunlar, politikalar uygulamaktadırlar. . Söylediğimiz gibi rivayet muhtelif. 

Ekmek Partisi mi , Müslüman Kardeşler mi ? Bir şey ateşledi bu ülkeleri… Özgürlük, demokrasi, refah, mutluluk istiyorlar… İstemek kolay da, bulmak kolay mı? Kim kime bir şey veriyor ki.. Devrimler ülkeleri bazen ileri bazen de çok geri götürebiliyor…Önceden hesaplanamaz bir süreç işliyor… Ama belli ki herkes kendi yoluna gidecek… 

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..