Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '19

 
Kategori
Deneme
 

Ekmek Yemek Kilo Aldırır mı?

Sabah kahvaltısında, öğlen yemeğinde ve akşam yemeğinde birer dilim olmak üzere günde 3 dilim kepekli ekmek tüketiyoruz. Uzmanlar ekmek kalori açısından zengin olduğu için günlük ekmek tüketimini tamamen sıfırlamak yerine minimuma indirmenin doğru olduğunu bildiriyorlar. Uzmanların görüşlerine uyalım sağlıklı beslenelim. İşte uzmanların görüşleri.

NAHİDE ÇELEBİ

 Ekmek Tüketmeden 1 Ay İçerisinde Ne Kadar Zayıflanabilir? Ekmek, karbonhidrat bakımından oldukça zengin bir yiyecektir. Ekmek tüketimini minimize ederek bir ay içerisinde 4 ya da 5 kilo vermek mümkün. İlk zamanlar ekmeği tamamen bırakmak yerine öğünlerde  bir dilim tüketmek daha doğru olacaktır. Ancak ekmekten alamadığınız karbonhidratı kesinlikle başka besinlerden almanız gerekmektedir. Çünkü vücudumuzdaki karbonhidrat miktarı azalınca bu durum doğrudan kasların erimesine neden olmaktadır.

Ekmeği Tamamen Hayatımızdan Çıkarmak Zararlı mıdır? Ekmek tüketimi kilo almanın başlıca nedeni olarak görüldüğü için birçok uzman bu konuyu uzun uzun tartışmıştır. Uzmanların bir kısmı ekmekten kesinlikle uzak durulması gerektiğini söylemiş, bir kısmı ise her öğünde 1 dilim ekmeğin tüketilmesi gerektiğini savunmuştur. Ancak bu tür görüş ayrılıkları insanlarda bir takım soru işaretlerinin oluşmasına neden olmuştur. İnsanlar, ekmeğin faydalı mı zararlı mı olduğuna karar verememişlerdir. Fakat yapılan araştırmalara göre eğer gün içerisinde enerjik bir yapıya sahip olmak isteniyorsa az da olsa ekmeğin tüketilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır. Ancak akşam yemeklerinde ekmeği hiç yememek en doğru olanıdır.

Ekmeği Neden Tamamen Hayatımızdan Çıkarmamak Gerekiyor? İnsan vücudu protein, vitamin ya da mineral gibi besinlere ihtiyaç duymaktadır. Tüm bunlarla birlikte karbonhidrat da insan vücudu açısından oldukça gereklidir. Sınırı aşmamak kaydıyla günlük bir miktar ekmek tüketmenin vücudumuza birçok faydası bulunuyor. Şimdi ekmeğin faydalarını maddeler halinde sıralayalım: Vücut için gereken karbonhidratın karşılanmasını sağlar. İçerdiği vitamin sayesinde sinir sistemine katkı sağlar. Kandaki şeker seviyesini dengede tutar. Uzun süreli tokluk hissi uyandırır. Çocuk gelişim döneminde ise beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tüketmelidir.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..