Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '10

 
Kategori
Siyaset
 

Ekmekten kurşun

Ekmekten kurşun
 

Başbakan, İl Başkanlarını toplamış, konuşuyor. Cep telefonu kullananlar, İnternet de, dolaşanlar, 2002 den bu yana üç misli artmış. 2002 de, 32 milyon insanımız, uçağa biniyormuş. Bu gün uçağa binenlerin sayısı kaç, biliyor musunuz? Tam, 86 milyon. Küsuratı da var. 70 milyon Nüfusumuz var. 86 Milyon kişi uçağa biniyor. Ya dolmuşa binenlerin sayısı kaç? Bu ülkede, kaç kişi, hiç uçak görmemiş. Gemi görmeyenlerin sayısı kaç? Kaç insanımız deniz görmemiş. Otomobil, Bisiklet, görmeyenler, kaç kişi. Ayağında ayakkabısı olmayanların sayısı ne?

Başbakan dedi ki, Yaptıklarımız, HAYIR la yad edilecektir. Demek ki, referandum da, HAYIR, çıkacağını, o da, biliyor. Allah söyletmiştir.

Bana göre, Başbakan, yapamadıklarını söyleseydi, daha başarılı olurdu. 2002 den , 2010 a, nasıl geldik. Nasıl gidiyoruz. Silivri de, neyle suçlandıklarını bilmeden, 500 gündür içeri tıkılanların çektikleri işkence ve eziyet ortada iken, Anayasa değişikliğinde, yargı reformundan bahsetmek, ayıptır, günahtır, utanç vericidir. Bunlar, bir gün Beraat edeceklerdir. Bundan eminim. Bu insanların hayatlarından çaldığınız günleri, hangi anayasa geri verebilir ki? Başbakan diyecek ki: Olay yargıdadır. Yargıya güvenmek gerekir. İyi de, Başbakan, kendisi yargıya güvenmezken, bizizm güvenmemizi nasıl bekliyor. BDP, öldürülen, eşkıya cesetleri ile ilgili, görüntüleri içeren, bir CD göndermiş, Başbakana. Görüntülerin, insanlık dışı ve din dışı, olduğu vurgulanıyor. Bunu, mantıkla izah etmenin bir yolu var mı? Karşılığında, kurşunlanmış, 3 aylık bebek ceset inin resmini göstersek, uyar mı? Dengeyi sağlar mı? Bunlarla ne elde etmeye çalışıyorsunuz? Kin ve nefreti körükleyip çoğaltmayı mı? Barışı bu şekilde mi sağlayacaksınız? Eğer öyle ise, aklınıza şaşarım. Diyorsunuz ki: Devlet, devlet gibi davranmalı. Asker, peygamber gibi olmalı. Devlet, devlet gibi davransaydı. Cumhuriyetin, ilk yıllarındaki gibi. Eşkıyayı sallandırsaydı. Terör şimdiye bitmiş olurdu. Askerimizin karşısındaki düşman, pis ve kalleş olmasaydı, yürekli ve adam gibi düşman olsaydı, Mehmetcik, Peygamber sabrı gösterirdi. BDP, PKK nın yan kuruluşu olmak yerine, insanların yanında yer alsaydı, terör karşısında bu güne kadar, hayli yol alırdık.

Diyorsanız, hükümet başarısız, buyurun siz başarın. Çıkın karşısına eşkıyanın. Yükseltin sesinizi. Bu ülkenin ekmeğini yiyorsunuz. Ülke işsizlikten, yoksulluktan, terörden kırılırken, bu insanların ödediği vergiler ile, aldığınız maaşı, PKK için harcamayın. Ayıptır, günahtır. Beğenmediğiniz devletin, verdiği ekmeği, kurşun yapıp, beğenmediğiniz Mehmetçiğe sıkıyorsunuz. Vaz geçin. Daha çok, çirkin ceset ile karşılaşmamak için, vaz geçin.
 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..