Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '14

 
Kategori
Siyaset
 

Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adayı değildir!!

Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adayı değildir!!
 

Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adayı değildir..
 
Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösteren derin yapılanma bu şahsın Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini çok iyi bilmektedirler. Bırakın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kim olursa olsun Ak partinin adaynın kazanacağı aşikardır.
 
Durum bu olunca derin yapılanma şimdiden Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmeyi göze aldı, lakin asıl amaç 2014 Köşk seçimleri değil, plan ve hedef çok farklı..
 
Sözde siyaset bilimi uzmanları, gazeteciler, yazarlar, akademisyenler Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerinde duruyorlar hep, bekledim biri çıkacak da olayın gerçek yüzünü, asıl hedefi açıklayacak diye ama nafile, bizim siyaset bilimciler, yazarlar, gazeteciler, akademisyenler hep boş laflar sarf etmeyi süslü cümleler kurmayı severler, içi dolu söz edeni zor bulursun bu memlekette..
 
Asıl gaye 2015 Genel Seçimleri..
 
Bu ülkede siyasetten anlayan herkes bilir ki "Sağın alternatifi her zaman Sağ olmuştur. "Bunu geç idrak eden derin yapılanma 12 yıldır ki her yola başvurdu, kullanmadık piyon kalmadı neredeyse, en son koz sahte Müslüman görünümlü ihanet örgütü de başarılı olamayınca, Batılı derin yapılanma mecbur kalıp oyunu kurallarına göre oynamak zorunda kalmıştır.
 
Darbeler, kaos planları,krizler,ekonomik buhran yaratma gayeleri, ihanetler, şantajlar, tehditler vs vs.. işe yaramayınca Batı bu sefer alternatif bir arayış içerisine girmiş ve son çare olarak da Ekmeleddin İhsanoğlu'nu piyasaya sürmekte bulmuştur.
 
Cumhurbaşkanlığı adaylığı tamamen bir kurgu ve senaryodan ibarettir. Çatı aday görünümü verilmesi, birleştirici, kucaklayıcı, solcunun da milliyetçinin de dindarında sempati duyduğu değer verdiği bir aday görünümü verilmesi ve sahneye çıkması tamamen 2015 seçimlerine yatırım ve Ak partinin oylarını bölmeye yönelik bir plan ve girişimdir.
 
Amaç belli Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için sahaya inecek, halkın tamamını kucaklamaya çalışacak, ılımlı söylemleri olacak, kucaklayıcı bir politikası olacak, babacan olacak, sevecen olacak, arkasında sağcının da solcunun da desteği olacak,milliyetçinin desteği olacak, kamuoyunda kurtarıcı, son umut havası estirilecek, ama 10 ağustos günü havasını alacak, malumun ilanı yaşanacak, onca emek onca para onca algı operasyonu, baştan kaybedileceği belli olan seçime yapılan yatırımlar boşa mı gidecek..
 
Tabi ki hayır..
 
Seçimleri kaybedecek, bu zaten malum, aşikar, zaten Batılı ağababalar bunun farkında, Asıl kazanılacak ve beklenen gaye, oluşturulacak algı, taraflı tarafsız herkesin sözde desteğini alan ama seçimlerde büyük hayal kırıklığı yaşayan Ekmeleddin İhsanoğlu 2015 seçimleri öncesi siyasi bir partinin genel başkanı olarak tekrar sahaya sürülecek, yeni kurulacak bu parti sağ, merkeziyetçi, milliyetçi, ılımlı solcu ve ılımlı muhafazakarlardan oluşacak ve  Recep Tayyip Erdoğansız Ak Partiye karşı alternatif parti olması için cilalanıp sahneye çıkacaktır.
 
Ak Partide 3 dönem kuralına takılıp koltuğu bırakmama gayesinde ki özellikle merkeziyetçi güruhtan da bu yeni partiye katılımlar olacaktır.
 
işte o zaman plan tam olarak gerçekleşmiş ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nun asıl görevi o zaman başlayacaktır. Şimdi sahaya sürülmesi 2015 de yaşanacaklar için alt yapı oluşturmak, algı oluşturmaktır.
 
Bu parti kurulacaktır, lakin ne kadar değer görür halktan orası meçhul, böyle tepeden gelme isimler halk nezdinde pek itibar görmezler, şişirilmiş, kukla piyonların sonu ne olduysa siyasi tarih arenasında Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sonu da o olur..
 
Toplam blog
: 6
: 333
Kayıt tarihi
: 25.11.13
 
 

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme - Emrina AŞ Yönetim Kurulu BaşkanY..