Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ekmeleddin İhsanoğlu

Ekmeleddin İhsanoğlu
 

Kaynak: İnternet


Şahsen, neredeyse iki yıldır cumhurbaşkanlığı için yatırım yapanlar karşısında diğer partilerin fazlasıyla gecikmiş olduğunu eleştirirken pat diye Ekmeleddin İhsanoğlu CHP ve MHP'nin ortak çatı adayı olarak ortaya kondu.

Dumura uğradım!

Aklımdan geçen isimler öylesine farklıydı!

İlk etapta canım fazlasıyla sıkıldı, ne yalan!...

Kendimi, tabiri yerindeyse, aldatılmış gibi hissettim! "Yok artık!" dedim...

Sonra biraz düşündüm, bir nedeni vardır mutlaka diye...

İçinde bulunduğumuz durum itibariyle cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen "tek" kişinin karşısına öyle bir isim konulmalıydı ki bilinçsizce siyasete alet edilen kesimler tarafından anında reddedilmesin!

Sanıyorum hedeflenen pragmatik çözümün ilk ayağı bu!

******

Partili aday seçmen grubunu daraltacak diye düşünülmüş sanıyorum; çoğumuzun istediği, savunduğu bir gerçek bu; belediye seçimlerinde birleşsinler istemiştik, olmadı!

Belki bu bir "toparlama" durumudur?

******

Pragmatik anlamda dedim ya; belli bir siyasal partiye yakınlığı ile bilinen en değerli kişi bile önerilse bir şekilde tepki toplayacaktı. Amaç konusunda belki de en nihayetinde birleşmiş olmalarının sonucudur Ekmel Hoca!

Tabii, son yazımda belittiğim gibi "Değerli Yalnızlık" gibi şık bir ifadeyle yutturulmak istenilen bir gerçek var: Türkiye Cumhuriyeti ne Avrupa ne de Asya; Ortadoğuda dahi irtifa kaybetti son on iki yılda!

Bilinçli ya da bilinçsiz hamleler sonucunda yalnızca saygınlık kaybetmekle kalmayıp, aynı zamanda bilinçli-bilinçsiz savaş ortamına sürüklenmekteyiz!

O coğrafyaları iyi bilen biri şu sıkıntılı dönemlerimizde doğru tahlillerde bulunup, doğru hamlelerle durumumuzu kurtarabilir...

******

Bir de "Denize düşenin yılana sarılması" durumu mevcut ki; rte cumhurbaşkanı olursa başımıza daha fazla neler geleceğini iyi-kötü bilenler var!

Din ise, İslam ise, alın işte! Profesörü var!

******

Din ile, Müslümanlık, İslam ile kandırılan kişilerin karşılarına konulabilecek en naif ve yeterli kişi kemikleşmiş AKP seçmeninden ziyade CHP ve MHP'ye tavırlı olan dini bütünleri etkileyecektir.

CHP ve MHP seçmeni bir şok yaşıyor olsa da şu anda, gecikmiş bir birlekteliğin hesabını da veriyor olabilirler düşüncesiyle; nasıl ki belediye seçimlerinde sırf belli partinin oyunlarına engel olmak babında "Birleşme" konusunda ne kadar hemfikir isek, AKP'nin kemikleşmiş seçmenleri gibi CHP ve MHP'nin kemikleşmiş seçmenleri de partilerine güvenmek durumundalar!

Yoksa; aynen belediye seçimlerinde olduğu gibi, hiçbirimizin tahmin etmediği sonuçlar çıkacak!

Trafolara kediler girecek falan...

Oysa, yüzlerce kedi trafolara girse de değişmeyen bir sonuç elde etmek lazım; amaç otokrasiye karşı savaşsa!...

******

İçime sindi mi derseniz, cıkss, ama öbürü olmasın yeterki durumunda bir seçim söz konusuysa: Yetmez ama evet!

 

gulgun_2006@hotmail.com

https://twitter.com/Gulgunkaraoglu

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..