Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '12

 
Kategori
Okullar
 

Ekonomi canlandı...

Gündem belli oldu dedim akşam haberlerini dinlediğimde ve ekonomi canlanmış oldu. Okullardaki kıyafet serbestisi çok sürmeyecek bana göre yakında yeni düzenlemeler ve gerekçelerle önlük veya forma benzeri seçenekler yeniden gelecek.Burdaki amaç başörtüyü getirmekti. Zaten seçmeli derslerde Kuran_ı Kerim baş açık okunmaz diye başörtü gelecekti bununla beraber sadece seçmeli derste değil her zaman serbest olacak. Sizce kaç çocuk özgürce sallayıp uzattığı saçlarını kapatmak isteyecek baba ya da abi baskısı olmayınca buna bir de okul baskısı eklendi şimdi.İlerki dönemlerde öğretmenlerin davranışları da eklenecek bunlara hatta arkadaşları dışlayacak ve sınıflama başlayacak.. Allahtan erkek çocuklarının sakalları liseden sonra çıkıyor yoksa ilkokulda sünnet diye sakallı çocuklar bile görebiliriz. Ve o kadar çok ki bu örneklemeler... Ama benim anlatmak istediğim daha farklı bir konu... Ekonomi...

Çocuklarımızın çantaları değişecek ek çantalar taşınacak.Başörtü, takke ve abdest alındıgında ihtiyaç olur diye havlu koymak için bölümler eklenecek. Kuran_ı kerimi taşımak için yerden yüksek olsun diye başka belki de küçük çantalar alınacak. Ekonomi canlanacak özellikle tekstil sektörü. Hayal gücünüzü çalıştırın lütfen. Kız çocuklarımız için uzun pardesüler ileriye dönük daha da gelişen kıyafet seçenekleri, rahat oturup kalksınlar diye bol kıyafetler art niyet yok bakın. Şimdiye kadar annelerimizin yemenisi veya başörtüsünü örten çocuklar için minik albenisi oldukça fazla eşarp ve yemeniler vs.vs.vs.

Gerisi size kalmış hayal gücünüzü çalıştırın arkadaşlar ve lütfen bizlerle paylaşın yorumlarınızla... Şükürler olsun ekonomimiz küçüklerimiz sayesinde bir nebzede olsa canlanacak.

 
Toplam blog
: 18
: 864
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

İç Anadolu doğumlu olup bütün okulları İzmir fakat lisenin 2 yılını asker olan babamın yüzünden Eski..