Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '09

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Ekonomi kazanı ve dünya

Ekonomi kazanı ve dünya
 

Mükemmel bir ülke yönetim tarzı sadece onda var sayın başbakanımız.


Ekonomi kazanı ve dünya

Son günlerde her zaman olduğu gibi dünyada ve Türkiye’de hareketli günler geçiriliyor. Peki, ülke olarak yaptığımız doğrular ve yanlışlar var mıdır? Varsa nelerdir? Bu yazımda bunları değerlendireceğim.

En güncel konudan yazıma başlıyorum. Malum ülkemizde ve tüm dünyada korkuya neden olan domuz gribi (H1N1) virüsü almış başını gidiyor. Şimdiye kadar Başkent Ankara’da bir kişinin ölümü ile sonuçlanan bir tablo karşımızda var. Sağlık bakanlığı 43 milyon doz aşı siparişi veriyor. Herkes aşılanacak deniyor. Aşının daha yan etkileri tam olarak bilinmiyor. Fakat biz 43 milyon doz sipariş veriyoruz. Maliyeti 500.000.000 dolar sağlık için çok mu? Tabiî ki hayır fakat biz bu parayı aşıya vereceğimize bu paranın on katını verelim iyi bir merkez kuralım ve Türk doktorlarına ve bilim adamlarına bir şans verelim. Her sene 500 milyon vereceğimize 5 milyar dolarlık bir yatırım yapalım. Hem ne ürettiğimizi bilelim Hem de tüketen değil üreten bir ülke olalım. Bu sadece reklamlar ile olmuyor. (Alın verin ekonomiye can verin) Ekonomide bir malı alabilmek için belli bir paraya ihtiyacınız var emekliler ayda 500 ile 700 TL alırken toplumun çoğu Asgari ücret denilen 666 TL fakat vergiler çıkarıldığı zaman kişinin eline geçen para 500-550 civarında bu para ile ne yapabilirsiniz. Siz daha iyi bilirsiniz. Bana kimse Türkiye ileriye gidiyor demesin! Karamsar olduğumu da söylemeyin…

İnsanları üzmek istemiyorum ama onların yüzlerine karşı yalan söylemektense gerçekleri öğrenip üzülsünler ve gereğini zamanı geldiğinde yapsınlar…

<ı>Gelelim dış politika ve dış ekonomiye; KISA KISA

<ı>Azerbaycan ile ekonomik ilişkiler nasıldı ne oldu?

Bilindiği üzere Azerbaycan ile kardeş devlet olduğumuzu her zaman vurgularız. Her iki ülkenin devlet adamlarını bunu vurgular sıcak insanlardır. Ve şahsen ben severim Azerileri ve kardeşim olarak görürüm. Bizim devlet büyülerimizi sağ olsunlar “kaş yapayım derken göz çıkartırlar” bu tür atasözleri adeta bu hükümet için yazılmış. İşleri eline yüzüne bulaştırmada üstlerine hükümet tanımıyorum. Elbette iyi yaptıkları eyler vardır. Seçim zamanı millete yağ dağıtarak oy toplamaları, sözde cemaatlerine ve bilindik kesimlerine (dini ön plana çıkararak) bazı saf insanların duyguları ile oynayarak bunlarda üstüne yok.

Halk içinde “Kötünün iyisi bu diyorlar AKP’ye” bakın şunun altını çizeyim biz ülke olarak kötünün iyisine mi layığız. Asla biz Türk milletini iyinin en iyisine layığız bunu unutmayın. Konu dışına çıkamadan sonuç olarak Doğal gaz meselesi Rusya gibi siyasette kurt ve tilki gibi kurnaz İtalyan hükümeti Nabucco, Mavi akım gibi projelere giriyorlar bizi de stratejik konumda olduğumuz için alıyorlar bunu neden söyledim. Biz Ermeniler ile yakınlaşırken Azerileri adeta unuttuk ve geç farkına vardık. Vardığımız nokta asla eskisi gibi güven içinde olmayacak devletlerarası ilişkiler ve aldığımız Azeri gazının 3 katına alacağımız yeni fiyatı ne kadar iyi bir dış politikamız var değil mi?

<ı>İran ile ilişkiler?

İran bölgede Türkiye’den sonra değil Türkiyeden önce gelen yani bizden daha güçlü bir devlet bunu dile getirmem ordunun ve siyasetçilerimizin kendi kendine pohpohlamalarıdır.

İran ile çok öncesine dayanan kültürel bir ortaklığımız var. Aramızda elbette farklar olacaktır. Bunun zaten olması gerekir. Ama daima yapıcı bir dış politikadan yana olunmalıdır. 1974 Kıbrıs barış harekâtında bilen bilir ABD bize nasıl ambargo uyguladığını İran ile her anlamda ilişkilerimizi geliştirmek gerekir. Bölgenin 2. en güçlü devleti olarak İran’a Ülkemizin çıkarları doğrultusunda yakın olmalıyız.

Umarım Türkiye’nin daha kötü hallerine görmeme ömrüm yetmez… Ama maalesef görecek gibiyim.

S&S

 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..