Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '13

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Ekonomi tabana yayılsın 3 çocuk da yapar 5 de

Ekonomi tabana yayılsın 3 çocuk da yapar 5 de
 

Hükümet haklı olarak nüfus planlamasını dengede tutmaya çalışarak çeşitli düzenlemelere gidiyor. Vergiden muaf, çocuk parası, annelere doğum izni vs. gibi.

Ama işin başka bir boyutu da var ki; bir çocuğun doğumundan sonra evlenmesine kadar o aileye maliyetini hiç düşünülmüyor. Türk toplumu üretime dayalı bir tolum değil; tüketim dayalı bir toplumu. Devlet bunu yapmakla tüketimi attırıyor.

Bu millet çocuk istemez mi, elbette ister ancak nasıl bakacaktır. Aileler bunu düşünürken devlet başka düşünüyor. Aile, hayata getirdiği çocuğun sorumluluğunu düşünüyor; eğitimi, giyimi, evlenmesi, işi vs… devlet; çocuk yapın, diyor. Tamam, yapsınlar, siz önce asgari ücreti açlık sınırının altından çıkartın ve en düşün çalışanın maaşını da asgari geçim standardının üstüne çıkartın yeter, bu millet bayıla bayıla çocuk yapar. Bu Türk milleti, zaten çocuk yapmaya bayılır. Siz onun önünü bile alamazsınız o zaman!

Bir çocuğun bugün telefon gideri, internet ve elektronik gideri, giyim harcaması ve eğitim harcamasına baktığınızda altından kalkılır gibi değil. Eskiden bir yırtık pantolon ve bir çift 5 TL lik lastik ayakkabı ile 2 yıl gidiyordu. Şimdi öyle mi?

Siz gelir dağılımını tabana yayın, halkın geliri yükseldiğinde o 3 de yapar 10 da, 2 hatun da alır 3 hatun da… 

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..