Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '16

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Ekonomide devrim yaratacak 10 adıma yorumum

Ekonomide devrim yaratacak 10 adıma yorumum
 

Kararların sorumlusu Sn. Nihat ZEYBEKÇİ, internetten alınmıştır.


Bugün okuduğum 65 inci hükumetin aldığı (aşağıdaki) ekonomik kararların 14 yıllık yanlıştan dönülme işaretleri verdiğini, olumlu sonuçlar doğuracağını algılayarak olabilecek sonuçlarını özetle ilginize sunuyorum.

01-…40 sektörlü 40 devlete ihracat yapan endüstriyel sektörlere karşın tek başına (endüstriyel ihracata yakın) yüksek miktarda döviz girdisi sağlayan ve potansiyelinin çok azı kullanılan TURİZM SEKTÖRÜNÜN ihracat sayılmasının oluşturacağı talep artışı sektörü katlayacak kadar çok önemli bir karardır. Kurumsal olarak KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN alınıp DIŞ TİCARET BAKANLIĞINA bağlanmalıdır.

02-…Türkiye’de ev alan yabancıya ikamet ve vatandaşlık verilmesi özellikle her kültürden Müslüman ülkeler zenginlerinin alternatif ikinci vatandaşlık hakkını teşvik edeceğinden sektörde talep artışı oluşturacaktır.

Turizm ve Emlak sektöründeki bu iki kararın talep artışının oluşturacağı döviz girdisiyle (sıcak parayı körükleyen) cari açık azalacak ve oluşacak talep artışı istihdam artırarak ekonomide önemli reel gelişim sağlayacaktır.

03-…Kişiye özel teşvik, gizli kalan yeteneklerin parlamasını sağlayacağından kişisel motivasyon sağlayacaktır. Gizli kalmış birçok yeteneğin ortaya çıkmasını üretkenliğini sağlayacaktır.  

04-…Teşvikin bölgesel olmak yerine noktasal hale gelmesi; bir Köy ’ün, bir Koy ’un, bir Dağ’ın, bir Projenin özel teşvikini sağlayacağından desteğin direkt verilmesini sağlayacağından akılcı ve gerçekçidir.

05-…Gümrük Birliğinde revizyon AB ile olan ekonomik ilişkide dengeyi bulma imkanı oluşturursa cari dengeye katkı sağlayacaktır.

06-…Kritik sektörlere ilelebet vergi tatili devlet yükünü sıfırlayacağından maliyet minimizasyonu rekabet gücünü artıracağından çok olumlu sonuçlar verecektir.

Sonraki her bir maddenin de akılcı uygulanması 24 ocak kararlarından beridir 36 yıllık, AKP nin 14 yıllık yanlışından dönülmesini sağlayarak ekonominin (sıcak parayla popülist nominal gelişimi yerine) reel gelişimini sağlayacağı öngörülebilir. Arzuladığımız ÖZENLE dikkat edilmesi gereken piyasalarda particilik yapılmamasıdır.   

Böylece popülist Ali BABACAN ekonomisinden gerçekçi Nihat ZEYBEKÇİ ekonomisine geçişi izlemeye başlayacağız, uygulamanın da kararlar kadar gerçekçi olmasını umuyoruz diliyoruz.

http://www.kadrikanpak.com

EKONOMİDE DEVRİM YARATACAK 10 ADIM

01.Turizm de ihracat sayılacak.

02.Türkiye'den ev alan yabancıya önce oturum sonra vatandaşlık verilecektir.

03.Kritik sektörlerde "kişiye özel teşvik" verilecektir.

04.Bölgesel değil noktasal destekler geliyor.

05.Gümrük Birliği'nde revizyon (yenileme) 2017'de tamamlanacaktır

06.Stratejik sektörlere ilelebet vergi tatili verilecektir.

07.Teknolojik yatırımda mühendisin yükünü devlet üstlenecektir.

08.Eximbank yurtdışındaki yatırımcıyı da kredilendirecektir.

09.Kıdemde sıfır mağduriyet, 30 gün korunuyor.

10.Devlet birçok sektördeki rolünü özel sektöre devredecektir.

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..