Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Ekonomik bunalımdan çıkmanın yolu...

Ekonomik bunalımdan çıkmanın yolu...
 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” sözleri tartışılırken, aslında bu sözlerin boşa söylenmediği hemen ortaya çıktı.

AKP Diyarbakır İl Başkanlığı ile DİYANET-SEN Şube Başkanlığı’nın hazırladığı “İmam Hatip Liseleri, Kuran Kursları ve Gençlik Merkezleri Durum ve Geliştirmeleri” başlıklı raporda her şey gözler önüne açıkça seriliyor.

Raporda ne diyor?

Öğrenciler için; “Kuran ve dini eğitimi önemsemeyen arkadaş çevresiyle ilişkileri sınırlı tut”, ailelere ise “Günün belli saatlerinde haber saati gibi Kuran okuyun. Bunları yaparken ekonomik bunalımlarınız azalacak” önerisinde bulunuluyor.

İktidar partisinin genel merkezine de gönderilen bu gizli ibareli raporda; Kuran kurslarında Türkçe, matematik derslerinin verilmesi, kurslara akıllı tahtalar, projektör, bilgisayar ve benzeri altyapı olanakları sağlanması isteniyor.

Raporun anne ve babalara düşen görevler bölümünde de ebeveynlerin yapması istenenler şöyle sıralanıyor:

Gerek yazılı ve gerekse görsel medyaya duyduğumuz ilgi ve ayırdığımız vaktin bir kısmını, Kuran’ı okuyup öğrenmeye, anlamaya ve öğretmeye de ayırmalıyız. Aile fertlerimizle birlikte günün belli saatlerini tıpkı haber saatleri gibi Kuran saati olarak belirlemeliyiz. Eğitim ve öğretim hayatlarında çocuklarımızın başarılarından sonra teşvik edici hediyeler, sürprizler yaptığımız gibi dini eğitim alan çocuklarımızın veya Kuran kursunu alan çocuklarımızın da ellerinden tutup bizzat hocasına götürmeli ve derslerini takip etmeli, başarılarından sonra teşvik edici hediyeler veya sürprizler yapmalıyız. Bütün bunlar anlık olmayıp daimi olmalıdır. Bu süreç devam ettiği müddetçe evimizde bir bereketin olduğunu hepimiz hissedeceğiz. Ekonomik bunalımlarınız azalacak, Allah’ın rahmet ve bereketinin üzerimize sağanak halinde indiğini yaşayacağız.”

Raporun öğrencilerin yapması gereken görevleri başlığı altında da şöyle öneriler sıralanıyor.

Derslerde öğrendiklerini dini bilgileri ve davranışları evde, okulda, arkadaş ortamlarında uygulamaya çalışmaları gerekir (yemek duası yapmak, namaz kılmak, yaşlılara karşı saygı, komşu hakları gibi). Kuran ve dini eğitimi önemsemeyen arkadaş çevresiyle ilişkileri sınırlı tutmak! Onların etkisinde kalmamaya gayret etmek ve alternatif arkadaş ortamlarını sağlamaya çalışmak gerekir. Allah’a adanan bir hayatın boşa gitmeyeceğini hiçbir zaman unutmamak gerekir.”

Ülkemizin geleceği böyle dizayn ediliyor.

Raporun en ilginç bölümü ne biliyor musunuz?

Ekonomik bunalımdan kurtulmak için dini eğitime ve ibadete sarılma yönündeki uyarı.

Bu uyarıdan sonra AKP’nin nasıl 3. dönem iktidara geldiğini anlamak pek ala mümkün!

Bildiğiniz gibi 2.5 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisi 2012 yılı maaş zammını alamadılar. Bu gidişe alacağa da benzemiyorlar.

Ne memurlardan, ne de emeklilerinden ses seda çıkmıyor(!) demek ki memurlarımız ve memur emeklilerimiz ekonomik bunalımdan çıkmak için dini toplantılara katılıp, dini alanda bilgilerini güçlendiriyorlar.

Tabi bu eylemlerden zaman bulamadıkları için ekonomi akıllarına gelmiyor!

Bu arada ülkede istikrar var diye diye bu günlere gelen patronlar kulübü TÜSİAD ağızlarını her açtıklarında Başbakan’dan zılgıtı yiyip, kıçları üzerine oturuyorlar.

Bir zamanlar gazete ilanları ile iktidar düşüren, anlı şanlı o sivil toplum(!) kuruluşu TÜSİD nerde?

Ey TÜSİAD’çılar, ülke dönüştürülürken, hala istikrardan bahsedebiliyor musunuz?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..