Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '09

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Ekonomik kriz ve inovasyon

Ekonomik kriz ve inovasyon
 

Krizde inovasyon

İnovasyon, ülkeler için ekonomik büyümenin ve yaşam kalitesinin anahtarıdır. Ekonomiyi ayakta tutmamın ön şartıdır.

Bill Gates ‘’eğer mevcut işinize çok fazla odaklanırsanız, değişmek ve inavasyona konsantre olmak zor ‘’ der.

Ancak inovasyon’un(değişimin) olabilmesi için, öncelikle toplumda inovasyon kültürünün oluşması lazım. Toplumumuz inavasyonu icat zanneder. Oysaki inavasyon değer yaratma yollarını keşfetmek ve ekonomik getirisi olan farklılaşmadır.

Bunu bir örnekle açıklarsak;

Elektrikli süpürgeyi, Murray Spengler icat etmiş, ancak ticarileştirilemediğin dolayı inovasyona dönüşememiştir. H. Hoover isminde bir deri imalatçısı ticarileştirilebilir ürün haline getirmiştir ve tüm dünyaya adını duyurmuştur.

Politikalarını doğru belirleyen ülkeler, kriz zamanlarda da, inovasyon için gerekli ortamı sağlayarak tüm kaynaklarını seferber ederler. Hedeflere ulaşmak, ancak istikrarla söz konusudur. Devlet, firmaların inovasyon faaliyetlerini güçlendirmeli, destek olmalıdır.

İnovasyon sisteminde aracı kurum görevi gören kurumlara, finansal kaynakları sağlamalı. Kanunla yetkilendirilmiş kuruluşlar haricinde, hiç kimsenin kredi vermemesi gerekir. Girişim sermayesi yatırımcıları için, yasal iyileştirmeler yapılabilir. Yapısal reformlara daha fazla ağırlık verilmeli.

İnovasyonda başarı işbirliği ile olur.. Devlet ve toplum olarak el ele vererek, bu krizinden en az zararla çıkabileceğimize inanıyorum. Ancak, piyasalar sakin olup panik yapmamalı.

Sağlıklı, mutlu yarınlar dilerim.

Saygılar.

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..