Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Ekonomik Krizi Kim Yaratacak?

Ekonomik Krizi Kim Yaratacak?
 

Ülkede yaşanan her tür siyasi ve ekonomik gelişmelerden Amerika'nın sorumlu tutulacağını sık sık yazılarımda belirtmeye çalışsam da bazı okuyucularım tarafından Amerika ile ilgili saplantılarımın olduğu söylenmektedir.

Her türlü eleştiriye açık insanımdır. Eleştiriler beni daha çok güçlendiriyor çünkü.

Amerika diyorsam aslında Amerika dahil tüm dünya ülkelerini ve dünya ekonomisini elinde barındıran ve dünya ekonomisine yön veren dünyanın derin devleti yani yirmi otuz bilemediniz elli dünya tuccarları yönetmektedir.

Facebook Google dahil bir çok dünya markaları tarafından kayıtlı şekilde dünya ekonomisini ellerinde barındıkları gibi kayıt dışı yeraltı dünyası tarafından yönetilmekte olduğu Sarraf olayında açık bir şekilde görebilmekteyiz.

Sarraf olayı dünya kamuoyunun bildiği öğrendiği en küçük ayrıntılardan biri sadece.

Rusya'da Rus mafyası, Türkiye'de Gülen mafyası, Suriye'de Arabistan'da Almanya'da bilmem ne mafyası tarafından silah tuccarlığı petrol tuccarlığı dolar-borsa tuccarlığı yürütülmekte biz sade vatandaşlar da dünyada ve ülkede politika üretildiğini zannetmekteyiz.

Sağ ideolojinin de içi boş sol ideolojinin de!

Sağ ideolojiye sahip gürühün devlet kademelerine yarleştiği, sol ideolojilerinse kapitalizm'in büyülü atmosferine kapılarak reel sektörde boy göstermekte olduklarını görmekteyiz.

Bundan böyle sağ ve sol ideolojilerle ülkenin yönetilmekte olduğuna değil, global dünya ekonomisi ve politikasıyla dünyanın ne şekilde yönetilmekte olduğuna bakmak gerekir.

Bakınız Amerika son 50-60 yıl içinde her on yılda bir ülkede neler yapmış neler uygulamış kısa bir hatırlatma yapalım.

60-71 ve 80 ihtilalleriyle ülkede uygulanması zor olan piyasa ekonomisi modelini hayata geçirdi..

80'den sonra ilk 94 ekonomik krizi hayata geçirerek dünya tuccarlarının yani borsa faiz dolar tuccarlarının daha çok kazanmasına ve özelleştirme yasasıyla birlikte ülke varlıklarının tek tek yabancı sermayenin eline geçmesini sağlamış..

2001 ekonomik krizde de benzer kazanımlar söz konusu olmuş, şimdi de aynı proje üzerinden tekrar ülkeyi ekonomik krize mahküm ederek uluslar arası büyük tuccarların daha çok kaanmasına kapı aralamak istemektedir. Gündemde olan Sarraf ve diğer makbuz konuları ekonomik krizin habercileri olacağından şüphem yok.

Ben ülkede yaşanmakta olan ekonomik bunalımın sonunda bir ekonomik hastalığa yani krie dönüşeceğini ve bu krizden tıpkı diğer krizlerde olduğu gibi dünyadaki dolar borsa faiz tuccarlarına büyük ölçekli olmak üzere çok kazançlar elde edeceklerini düşünüyorum. Bu ekonomik krizi yaratacak olan da Amerika'nın ta kendisi olacağından hiç kuşku duymamaktayım..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..