Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Ekonomik Tatil Fırsatları

Ekonomik Tatil Fırsatları
 

Antalya Olimpos


Tatil; insanların huzurlu ve eğlenceli vakit geçirmek için gittikleri, stresten kurtulmak ve kendilerini rahatlatmak, yeni gerler görüp gezmek amacıyla gittikleri yerlerdir. Yalnız veya çift olarak gittiğinizde tatil fiyatları normal gelebilir, fakat aile bireyleri kalabalık olunca tatil fiyatları bir hayli artıyor. İki kişi bir haftalık tatile gittiğinizde ortalama 1.000 TL ile 3.000 TL arasında bir fiyata tatil yapabilirsiniz. Bu fiyat kaldığınız otel veya pansiyonun durumuna göre, gittiğiniz şehre ve kaldığınız konuma göre değişiklik gösterir. Ama toplu olarak ailesiyle birlikte tatil yapmak isteyenler, kesinlikle Türkiye’de ucuz tatil mekanları aramaya başlamaktadır. Peki bizi bu kadar rahatlatan, enerjimizi yükseltip keyif veren bu tatillere en ucuz nasıl gidebiliriz?

Eğer uygun fiyata bir tatil yapmak istiyorsanız size en büyük tavsiyem; tatil şehirlerinde merkezlerden uzakta olup, daha sakin ilçeleri tercih etmeniz olacaktır. Kişi sayınız çoksa otel yerine pansiyonda kalarak tatil için ödeyeceğiz tutarı çok fazla düşürebilir bütçenize katkı sağlayabilirsiniz.

Ucuz Tatil Yapmanın Püf Noktaları:

Tatil planınızı en az 3-4 ay öncesinden yapın,
Tatile gideceğiniz yeri belirleyin,
Tatil yapacağınız şehirde bir otel ve pansiyon için en uygununu bulun en erken şekilde rezervasyon yaptırın.
Rezervasyon için önden bir ücret ödeyin, aksi taktirde gittiğinizde “maalesef boş oda kalmadı” diye bir şeyle karşılaşabilirsiniz.
Planınızı yaparken kesinlikle kaç kişi gideceğinize emin olun.

Şimdi gelelim Türkiye'de ucuza tatil nerelerde yapılır onları inceleyelim.

1. AVŞA ADASI: İstanbul'a 3 saat uzaklıkta olan Avşa Ada'sı, Türkiye'nin en eski eğlence merkezlerinden biridir. Eskiden daha çok kalabalık ailelerin tercih ettiği Avşa Ada'sını günümüzde kalabalık arkadaş grupları tercih ediyor. Bu bölgede her bütçeye uygun pansiyon ve otel seçenekleri bulunuyor.
2. AYVALIK: Ege Denizi'ne bağlı olan bu ilçe Balıkesir'e bağlıdır. Yaz aylarında yoğunluk olduğu gibi, sonbahar aylarında da gezilip görülmesi gereken bir yerdir. Ayvalık'ta her bütçeye göre otel veya pansiyon seçenekleri bulunuyor. Özellikle de damak zevkine düşkün olanlar yolunuz buraya düşerse mutlaka bir Ayvalık tostu yiyiniz :) ister ailecek ister arkadaş grubunuzla rahatlıkla gidip hoş vakit geçirebileceğiniz bir yerdir.
3. ŞİLE: İstanbul'un ilçesi olan Şile, ulaşım kolaylığı ve her yaştan insanın hoşça vakit geçirdiği bir bölgedir. Özel plajları ve eğlence merkezleri bulunuyor. Özellikle de yaz aylarında günübirlik tatil için İstanbul'da ikamet edenlere gayet uygun. Eski Rum köyü olan şile, günümüzde uzun sarı kumsal plajları, uygun fiyat ve temiz deniziyle bir tatil için gayet uygun. Kilyos tarafındaki konaklama tesislerinde kalabilir, akşamları ise şehir merkezini dolaşabilirsiz.
4. ANTALYA/OLİMPOS: Antalya denilince aslında oldukça turistik ve pahalı bir bölge olarak aklımıza gelebilir. Fakat Olimpos bölgesi bize hem ekonomik bir tatil, hem de yeşillikler içerisinde bir tatil sunuyor. Doğaya aşık insanların tervih edebileceği en güzel bölgelerden biridir Olimpos. Burda bulunan tesisler özellikle oda kahvaltı ya da yarım pansiyon şeklindedir. Kelebekler Vadi'si ve Yanartaş Dağı'na olan yakınlığıyla da turtistlerin gözde mekanlarından biridir.  

 
Kayıt tarihi
: 08.04.17
 
 

..