Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '08

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Ekonomiyi kriko ile kaldırarak değil, ayağa kaldırarak !

Ekonomiyi kriko ile kaldırarak değil, ayağa kaldırarak !
 

Para ve İktisad.


Kapitalist sistemlerde para ve iktisad nizamı farklı idi islami İktisada göre. Çok ayrıntılara girerek yazımın maksadını ve amacını aşmak istemiyorum.

Ancak temel kural aslında basitdir. Yurdun her ferdinin anladığı dilde bir kaç ana konuya ve kısaca mali ekonomik kurtuluşa varmamızın temel şifrelerine değinmek istiyorum yalnızca.

Tedavüldeki para kadar hazinende altın olacak getirdiği her paranın karşılığında altın alabilecek vatandaş. Üstünde tedavül eden açık ise eflasyonun belli formüllerle anasıdır. Sistem ne olursa olsun kural aynıdır.(ilgilenenlere http://www.hilafet.com/kitaplar/iktisat/28.htm)

Ben resimden ve müzikden anlamam, anladğım asli uğraşım bu iktisad. Tüm Banka müdürü arkadaşlarla öngörü sorduğumda yanıt aynı kötü günler yakın, niye para yok diye. Yazık ki bizim ülkemizde küçük ve kısa şeyleri anlatmak için bile çok dağılır konular.

Özetlemeye çalışayım kısaca;
Bizim iktisad çöküntü yıllarımız 1700'lere ıslahat fermanlarından tutunda, meşrutiyetlere, kapütülasyonlara kadar derindir.

Oysa yapacağımız yatırımlara stratejik bir yol hartiası ve yıılık planlarla yaklaşsak ve uygulasak ne enflasyon olur nede İngiliz orjinli dış borçlanmalar.

Kısaca sen devletsin, bas parayı ama boşa karşılıksız değil, sana dönecek planla nasılsa sonunda. Yine tek lider çıkıyor en çok sevdiğim ve özendiğim büyük önder Sayın Atatürk tek yapabilen. T.C.D.D, Demirçelik, Sümerbank, İşbank vs. gibi açılımlarla.
Sonrasında bir tek Sayın Turgut Özal o ise dengeyi sisteme orantılayamıyor. Bence suçlu değil sistem izin vermiyor ve Efendiler. Kalkınma ve büyüme budur tek ve sabit, gerisi hep rakam oyunu.

Biz ne yapıyoruz maliye'ye dayılı para politikası. Uymadı zam özel ve lüksden başla. Zaten En az maliyetli olan bu, %1 kırtasiye ile vergilendirme vatandaşı.

İşte Acil Eylem Planı;
1- Acilen Yeni KİT'ler kurmalıyız.
2- Acilen yer altı zenginliklerinin tümünü işlemeli ve kullanmalıyız.
3- Gemicilik, Tersane ve Havacılık Ağır Sanayi konularında en iyi üreten olmalıyız.
4- Çalışmak zorunlu olmalı Emekliler ve Engelliler hariç kahveler boşalmalı. Komünizm değil korkmayın, Sosyal Çalışma ve güvenlik yasası.
5- Tüm Kamu Sözleşmeli personele dönmeli, Emekli Sandığı dahil. Hantal yapıdan acilen kurtulmalı. Profesyonel kadrolara geçilmeli.
6- O özendiğimiz çok yıldızlı bayrağı olan AB'de, en iyi ve en genç yetişmiş nüfus bizde. Lakin, Elektronik ve İleri Teknolojide bir elin 10 parmağını geçemiyoruz. Diğerleri hep fason üretici.
7- İMKB'yi bize yakışan sisteme ve düzene sokmalıyız acilen.
8- Faiz ve kur politikasından acilen kurtulmalıyız. Sesleri duyuyorum hemen çok bilmişlerden, çömez bu diye.
Araştırın mis gibi kurtuluruz aslında derviş veya devşirme olmasamda.
9- Makro ve mikro ekonomi diyen, yeni düzen ve sistemleri göremeyen finans bilginlerinden de acilen kurtulmalıyız. Herhangi bir işletme de, İşletme Yöneticiliği bile yapmayan, ancak devlet yönetmeye talip İktisadçıların da tümünden.
10- YTL yani paradan 6 sıfır atma hamlesi bir dönüm noktasıdır. İleri adımları acilen atmalı.
11- Ağır sanayi hamleleri, bu işlemler deformasyon olmadan yetişmiş personelli Ulusal Kalkınma Konseyi ile olur. Biz kendimize yeteriz aslında. Bir de denetleme komisyonları kurdun mu, rutin ve yeminli denetimler, kimse oynayamaz ozaman çapında.
12- Tüketim ekonomisinden, Üretim ekonomisine geçmeliyiz her konuda.
13- Tarım için, AB esaretinden hemen kurtulmalı. Her İle Zirai Sanayi Kalkınma Destek Birlikleri kurulmalı ve Teşvikleri verilmeli.
14- Gümrükler yeniden yapılandırılmalı.
15- Ulaştırma da ise iş en kolay, sektör zaten dinamik. Son dönem bakanlarımızda işin Ehli idi. Ancak Lojistik gemi işletmelerimizi anlamsız bir şekilde, yine yabancılar aldılar. Varsın olsun, yeni işletmeler kurmalı acilen.
16- Köşe başlarını sarmış CFR ve Bilderberg ajanlarını da okuyoruz, ayrı bir yazı konusu. Bunlar en kolayı beslenecekleri bir sistem kalmayacağı için, yeni statükolara yelken açacaklardır.
17- Böylece ne Denk Bütçe açığı kalır, ne ulusal sermaye açığı.
18- İdda ediyorum, 4 yılda öderiz 430 milyar dış borcu. G7 de olmakda hayal değil.
19- Rekabet koşullarını her konuda, devlet sağlamalı. Lübnan Arap dünyasının pazarlamacısı olmuştur uzun yıllar Avrupaya. Biz de Çin'in pazarlamacısı oluyoruz davul çala çala.

Oysa AB bağırıyor Türk Malı diye. Trendi yakalayacak sistemi henüz Çin kuramadı, şükürler olsun.
Kısaca detay da fazla boğulmadan, resmin bütünün de işimiz kolay. Oysa biz kavram kargaşalarında kayıp oluyoruz.

Israrla 20. maddeyi yazmıyorum çünkü ben vatandaşım bu yazıda tavsiye. Gerisi siz büyüklerimizin işi. Görev adamları ele aldığında zaten uzar gider ve genişler maddeler.

Umarım mesajı doğru iletmeyi başarabilmişimdir. Sağlıcakla kalın..

 
Toplam blog
: 26
: 1200
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

1973 doğumluyum Türkiye'nin önde gelen firmalarından birinde üst düzey yöneticilik yapıyorum. Siy..