Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '15

 
Kategori
Magazin
 

Ekranın dikkat çeken yenileri…

Ekranın dikkat çeken yenileri…
 

Ekran trafiği bu yıl sanki bir parça daha hızlandı gibi… Kimileri gidiyor, kimileri geliyor… Kimileri de yüz değişip yoluna devam ediyor. Biz de içlerinden farklılık yaratarak gözümüze çarpanları köşemizde ele alalım dedik. Bunlardan ilki Show TV’den…

MELİH ALTINOK, GÜNE MERHABA İÇİN TAZE KAN

Dizilerini ekrandan postalamakta bayrağı kimseye kaptırmamak için var gücüyle çabalayan Show TV’nin sabahları Melih Altınok’a teslim edildi… Alıştığımız sabah kuşağının ötesine geçmeyi hedefleyen ‘Melih Altınok ile Güne Merhaba’, sabah 06.30’da başlayıp 10.00’a kadar sürüyor.

Haberlerin yanı sıra Melih Altınok’un yorumlarına da yer veren programda format rutinin pek dışında olmasa da insana dair her şeyi konuşmak üzere yola çıkan yapımı sabah trafiğinden fırsat bulup izledim. Altınok’un sunumu ve dinamizmi gayet başarılı. Haberlerin akıcılığı izleme zevkini öldürmüyor. Dikkat çekici bir acemilik de sezinlemedim.

Ayrıca diğer kanalların sabah kuşağındaki kanıksanmaya alternatif olabilecek tazelikte. Bu da ‘Melih Altınok ile Güne Merhaba’ için bir avantaj! Melih Altınok’a yolunda başarılar dilerken, diğerleri gibi sosyal medya mesajcılığını abartmaması tavsiyemiz.

D MAGAZİN’E YENİ SOLUK!

Magazin programlarının akışı üç aşağı beş yukarı aynıdır. İçerikleri de birbirlerinden pek farklı olmaz. Çünkü magazine malzeme yapılacak ünlüler ve ele alınacak özellikleri ortada. Evleri, kulisleri, aşkları, gizli ilişkileri, yeni projeleri, frikikleri, kaçamakları… Arada bir yerde ‘özel’ bir haber yakalanırsa ne ala, gerisi bildik muallâ!

Magazin cephesinde durum buyken ekran başındakileri kapma yarışında marifet programı sunana kalıyor. Kanal D de bu bilinçle magazin programı ‘D Magazin’i yeni bir isme teslim ediyor… ‘Survivor’da yıldızı parlayan Fatmagül Fakı bundan böyle ‘D Magazin’in sunucusu olarak karşımıza çıkacak.

İçerik kalitesi pek çoklarına göre daha kayda değer olan ve üslubunu da seviyeli tutan ‘D Magazin’in, her Cumartesi 09.30’da Fatmagül Fakı ile neler yapacağını hep birlikte izleyeceğiz.

 

KATİLLERİN RUH DÜNYASINA DALIYORUZ

Kurgularla yansıtılan suçlu profilleri genelde inandırıcılık uyandırmaz izleyicide. Ama buna kıyasla, gerçeklere dayalı canlandırmaların belgeselliğiyle ekrana taşınan yapımların yarattığı merak duygusu ve doğallık daha fazla olur. Discovery ID kanalı da böylesi bir yapımı sunuyor izleyicisine.

Cuma günü saat 22.15’te ekrana gelip 12 bölüm sürecek olan ‘Şeytan, I’, katillerin hayatı, kişiliği ve hareketleriyle ilgili kapsamlı araştırmalara dayanıyor.

Faillerin zihinlerine dalıp onları cinayet işlemeye iten gerekçeleri akıllarının kuytu köşelerinden çıkarmaya soyunan ‘Şeytan, I’, gerçek cinayet dosyalarını aralayıp buralardaki sarsıcı hikâyeleri tüm çıplaklığıyla ortaya koymak niyetinde.

İlk bakışta benzerlerinden ayrı durmasa da bu dizinin farkı, soruşturmalara katillerin cephesinden bakması ve olayları onların bakış açısıyla incelemesi!

Kurbanların aileleriyle yapılan röportajlar ve dedektiflerden alınan görüşler sayesinde yaşanan olayların gerçek yüzünü izleyiciye sunacak olan ‘Şeytan, I’, yanı sıra katillerin ruh dünyasını irdeleyerek kanlı eylemlerin ardındaki portreyi çizip bir anlamda sebep-sonuç dengesini kurdurtacak türden.

Katiller, bu vahşi suçları neden işliyorlar? Onları sapkınca öldürmeye iten ruh dünyalarında neler yaşanıyor?

Bu soruların cevabını ve katil profilleriyle ilgili daha fazlasını merak edenler için, kurbanın gözlerinin yuvalarından çıkarıldığı fark edilince sıradanlıktan uzaklaşan bir cinayet soruşturmasından Vancouver’da ortadan kaybolan kadın sayısındaki ani artışa kadar, değişik sürece sahip gerçek hikâyeyi ekrana taşıyacak olan ‘Şeytan, I’ dizisi tavsiye edilir.

 

TV 2’DEN SİNEMA ATAĞI

Kumandamızın aşina olduğu kanalları değiştirmek kolay değil. Ancak gerçekten izlemeye değer seçenekler sunulursa klişeleşmiş kanalların dışındakilere bakmayı tercih ederiz. TV 2 bu noktada yavaş yavaş kendini öne çıkartmaya başladı.

Diziler, yabancı filmler, belgeseller, gezi programı derken şimdi de izleyicisine ‘sinema şöleni’ yaşatmaya niyetlendi. Bunun için tercih edilen klasik, Charlie Chaplin seçeneği!

‘Şarlo’karakteriyle dünya sinemasına damga vuran ve siyah beyaz filmlerin usta yönetmeni olan Charlie Chaplin’in her devirde beğeniyle izlenen filmlerini izleyiciyle buluşturacak olan TV 2 bu şöleni 5 Nisan saat 11.00’de başlatıp Nisan ayı boyunca her Pazar sürdürecek.

Açılışını 1925’te çekilen ‘Gold Rush/Altına Hücum’ ile yapacak olan TV 2, Charlie Cahplin’i ölümsüzleştiren ‘The Great Dictator/Büyük Diktatör’, ‘Limelight/Sahne Işıkları’, ‘City Lights/Şehir Işıkları’ gibi başyapıtları da ekrana getirecek.

‘Şarlo’meraklıları eminim bir kez daha bu usta ismin sinemaya yaptığı katkıları izlemekten memnuniyet duyacaklardır.

TV 2’yi sinema sanatına yönelik bu yeniliğinden dolayı kutlayarak ekranın dikkat çeken yenilerini ele aldığımız yazımıza koyalım noktamızı.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..