Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '11

 
Kategori
TV Programları
 

Ekranlarda ‘Disney Channel’ fırtınası esecek!

Dünya çocuklarına ve aynı oranda büyüklerine yönelik yayıncılık amacıyla The Walt Disney Channel bünyesinde ABD’de kurulduğu tarihten kısa bir süre sonra Türkiye’ye de yayın yapmaya başlayan ve 3 Ekim 2009’dan bu yana ücretli olarak izlenebilen ‘Disney Channel’, dünya çocuklarına olduğu kadar büyüklere de yönelik yayıncılığıyla öne çıkan bir kanal! Eğlendirirken eğitmeyi amaçlayan, dizileri ve filmleriyle beğeni toplayıp bağımlılık yaratan bu eğlence sihirbazı, dünya çapındakini gelişimini hızla sürdürürken Türk izleyicisine de yeni yıl sürprizi olabilecek bir karar almış bulunmakta.

Bu karar doğrultusunda, Türkiye’deki yayınını genişletmeyi hedefleyerek yerli yapımcılarla ortaklık başlatan ve bu proje için büyük bütçe ayıran ‘Disney Channel’, 12 Ocak 2012 tarihinden itibaren ‘ücretsiz’ yayınını başlatıyor! Kablo TV, uydu ve ana vericilerden izlenme olanağıyla, Türkiye’deki hemen her aileye konuk olmaya hazırlanan ‘Disney Channel’, gerek kendi yapımlarıyla gerekse Türk şirketleriyle ortaklaşa üreteceği programlarla ekranlarda adeta fırtına estirecek.

Mevcut dizilerine ilaveten yepyeni yapımlarla televizyon gündemine farklı bir soluk katacak olan ‘Disney Channel’nin programlarının içerikleri, ‘aile’ ve ‘gelişim’ üstüne. Çocuklara aile bağlarının önemini ve kişiliklerini geliştirmenin yollarını eğlenceli bir dille anlatan; büyüklere de yetişmekte olan gençlerin sorunlarını ve iç dünyalarını gösterip ortak anlaşma yolları sunan yapımlarda dikkat çeken en büyük özellik, ‘akıcı ve akılda kalıcı’ olmaları!

Orta ve Doğu Avrupa, Güney Afrika ve Orta Doğu Pazarlarından Sorumlu Disney Channels Programlama Direktörü Kate Morton ve The Walt Disney Company Türkiye Pazarlama Müdürü Mert Yılmaz’ın ev sahipliğinde yapılan tanıtım toplantısında sunulan ‘Disney Channel’ programlarına kısaca bir göz atacak olursak ilk sırada yer alan yapım JESSİE adlı yeni dizi! ABD’de oldukça başarılı olan bu dizi, Teksaslı bir genç kızın dadılık macerası… Angelina Jolie-Brad Pitt gibi ünlü bir çiftin çocuklarıyla başa çıkmaya çalışırken bir yandan da ailenin bütünlüğünü korumaya çalışan kızın sorumluluk dolu öyküsü hem güldüren hem de düşündüren bir yapıya sahip. Tek kusuru ‘gülme efektleri’nin aşırıya kaçmış olması! Bu ayrıntıya dikkat edilip doz düşürülürse izleyicimizin daha çok hoşuna gidecektir.

Küçük yaşına rağmen zekâsından dolayı liseye giden bir çocuğun yaşadığı uyum zorluklarını anlatan YETENEK ÇİFTLİĞİ, yetişme çağındakiler için.

FİNEAS ve FÖRBS,dünya çapında ödül kazanmış bir animasyon! İki üvey kardeşin yaratıklarıyla birlikte yaşadıkları ‘gizli ajan’ modundaki maceraları her yaştan çocuğun tutkusu olacak nitelikte.

WAVERLEY BÜYÜCÜLERİ, büyünün ve dostluğun harmanlandığı bir aile sit com’u.

UÇAN TEKME, dünyadaki en yeteneksiz karatecilerden oluşan bir akademinin sakarlıkla karışık cesaret öyküsü.

HAYDİ ÇALKALA, tutkuları ‘dans’ olan iki kızın hayalleri üstüne kurulu bir dizi. Başarı yolunda rekabetin kaçınılmazlığını vurgulayan içeriğiyle ders niteliğinde.

ZEKE ve LUTHER, kaykaycı olmak isteyen iki gencin çılgınlıkla dolu yetenek macerası.

İYİ ŞANSLAR CHARLİE, aile birliğine odaklı anlatımıyla ‘Ailenin kıymetini bil’ mesajı veren bir yapım.

PAİR of KİNGS, Chicago’da büyüyen ikiz kardeşlerden hangisinin büyük olduğu anlaşıldığı gün mistik adanın kralı da belirlenecektir… Ebeveynleri de çocuklar kadar etkileyecek bir konu!

BALIK OLTASI, üç tatlı su balığının gerçek üstü ve çılgın macerası. Bir akvaryumdaki lisede hayat nasıl olur? Cevabı, ‘Fish Hooks’ta…

Geniş yelpazesiyle her yaştan ve cinsten izleyiciyi kucaklayan ‘Disney Channel’da önemli ve farklı noktalara değinen içerikleriyle yansıtmaya çalıştığımız bu dizilerin dışında ‘Disney Channel’ bünyesinde çekilen orijinal filmleri de izlenebilecek seçenekler arasında.

LEMONADE MOUTH, bir grup çocuğun müzik sayesinde bir araya gelip seslerini duyurma çabası olarak karşımıza çıkan yapım, büyürken karşılaşılan zorlukları yansıtıyor.

14 Şubat’ta gösterime girecek olan GEEK CHARMING, popüler bir kızın çantasından yola çıkıp kimlik keşfi ve uyum sağlama konularına değiniyor. Popülerliğin önemsizliğini gösteren yapım özellikle günümüz gençlerinin saplantılı bakış açılarına alternatif bir örnek!

Klasik-fantastik yapımlardan dikkat çeken BEAUTY and THE BEAST, her devirde beğeniyle izlenebilecek bir yapıt.

NATİONAL TREASURE (BÜYÜK HAZİNE), Nicholas Cage ile heyecanlı bir macera.

Filmlerine birkaç başlıkla göz gezdirdiğimiz ‘Disney Channel’ın Junior grubuna yönelik dizilerine gelince…

JUNGLE JUNCTİON (ORMAN KAVŞAĞI), Avrupa’da hazırlanan bir dizi. Çevreye duyarlılığı aşılayan yapımda tekerlekler üstünde hareket eden hayvancıklar ‘Vınn’layarak ormanı korumaya çalışıyorlar.

Bu kategoride yer alan diğer yapımları JAKE ve VAR OLMAYAN ÜLKENİN KORSANLARI, MİNİNİN BUTİĞİ, MİCKEY FARENİN KULÜP EVİ ve SPECİAL AGENT OSO şeklinde sıralamamız mümkün.

Türkiye’de yerel prodüksiyon başlatma amacındaki ‘Disney Channel’ın ‘ücretsiz yayın’ dışındaki bir diğer projesi ise baharda gerçekleştireceği Türk çocuklarıyla oluşturulacak yerel içerikli bir yapım! Bu birbirinden ilginç projelerle ekranlara yeni bir soluk getireceğini düşündüğümüz ‘Disney Channel’ın ülke genelindeki performansını görmek için 12 Ocak tarihini bekliyor, bol şans diliyoruz.

Anibal Güleroğlu http://www.sinematur.com

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..