Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '14

 
Kategori
Magazin
 

EKRANLARIN YENİLERİ

EKRANLARIN YENİLERİ
 

Bu hafta ekranları renklendiren farklı yapımlar var. Ancak bunlar arasında ilk etapta özellikle dikkat çekenler, birbirleriyle rekabete giren iki yerli dizi.

Bunlardan biri ATV’nin bir hafta gecikmeyle ekrana getirmeyi uygun bulduğu iddialı yapımı, ‘Kara Para Aşk’

Ay Yapım imzası taşıyan dizi, ilk günden beri izleyicinin ilgi odağında. Gerek oyuncu seçimleriyle, gerekse oluşturulan kadrosuyla sık sık  gündeme gelen ‘Kara Para Aşk’, hatırlanacağı üzere Bebek’teki çekimler sırasında çevredekilerin çalışmayı zora sokan yoğun ilgisiyle de karşılaşmıştı.

Kadrosu kadar hikâyesiyle de kendinden emin olan ‘Kara Para Aşk’, fragmanlardan göründüğü kadarıyla, polisiye mantığın aşkla buluşumu olarak çıkacak karşımıza. Ahmet Katıksız’ın yönetmenliğindeki dizinin nasıl gelişeceğiyse, senaryoda imzası bulunan Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon’a bağlı.

Başarılı bir komiser olan ve sevgilisiyle sakin, mutlu bir yaşam süren Ömer’le, Roma’da yaşayan zengin kızı Elif’in yollarının karanlık ve tehlikeli insanların dünyasında kesişeceği öykünün en ilgi çekici yönü, Engin Akyürek ile Tuba Büyüküstün birlikteliğinin yaratacağı tablo!

Engin Akyürek’in başrolü Tuvana Türkay ile paylaşmasını arzu edenler bu birliktelikten hayal kırıklığına uğrarlar mı bilemiyorum ama Akyürek ile Büyüküstün’ün gayet güzel bir görüntü oluşturdukları da meydanda.

Bu ikilinin dışında ‘Kara Para Aşk’ın bir diğer özelliği, Nebahat Çehre’nin güçlü varlığı!

Beklenen ilgiyi göremeyen ve kaldırılan ‘A.Ş.K.’ dizisinde ne yazık ki Nebahat Çehre’nin oyuncu kimliğinden yeterince faydalanılmamıştı. Ortadoğu’ya satılan dizilerde Arapların ilgisini çeken ve alımlılığıyla büyük beğeni toplayan usta oyuncu Çehre, umalım da bu dizide layıkıyla değerlendirilebilsin.

***

Diğer ilgi çekici dizi, Kanal D ekranındaki yeni yapım olan ‘Ankara’nın Dikmeni’… ATV’nin ‘Kara Para Aşk’ıyla aynı anda izleyiciyle buluşacak olan yapımın senaryosu Gani Müjde imzalı.

Ankara’da düğünlerde ve pavyonlarda çalan saf ve temiz kalpli türkücü Dikmen’in her alanda kendini aşmaya çalışmasının esprili öyküsünde başrolleri Bülent Emrah Parlak, Burak Kut, Hande Katipoğlu, Nurseli İdiz, Özlem Aydın, Nazmi Kırık, Serap Matyas ve Tan Güngör paylaşmakta.

Dikmen’in ünlü olma hevesiyle İstanbul’a gelip ağına takıldığı menajer tarafından dolandırılmasıyla gelişen ‘Ankara’nın Dikmeni’, kırsallıkla kentli entelektüelliğini bir arada sunan yapısında platonik aşk hallerini de barındırmakta.

Dizinin ilk etapta bıraktığı izlenim, mesajcı komedisini ve renkli eğlencesini izleyiciye aktarabilecek bir yapım olduğu yönünde!

Bakalım zayıfın ve güçsüzün yanında olup haksızlıklara baş kaldıran iyi niyetli Ankaralı Dikmen, İstanbul’daki ünlü olma hevesini hayata geçirmeye uğraşırken ‘Muhteşem Yüzyıl’ ve ‘Kara Para Aşk’a karşı nasıl bir performans sergileyecek.

 

ALTERNATİF SEÇENEKLER

Yerli dizilere alternatif ve farklı bir ekran seçeneği olarak göze çarpan yenileri sayacak olursak, ‘Vahşi Dostum’ ilk sırada…

Animal Planet ekranında başlayacak olan dizide, insanlarla duygusal ve ebedi bir bağ kurmuş olan sıra dışı vahşi yaratıkların ilgi çekici hikâyeleri yer almakta.

Türler arasındaki farkı ortadan kaldıran ‘Vahşi Dostum’, biberonla beslenen file, öksüz buzağının sevimli duygusallığına ve eve getirilen gergedan yavrusunun aile ortamında geliştirdiği sevgi bağlarına tanıklık ettirmenin yanı sıra yıldızların gerçek hayvanlarla buluştukları görüntülere de bünyesinde yer vermekte.

***

Discovery Science ekranlarında yayınlanacak olan ‘Uzay Yolculukları’ ise izleyiciyi Dünya’dan yükseklere uçurmakta. Bu konuya meraklı olanlar için tavsiye edilecek türden...  

En yeni uzay keşiflerinin yanı sıra geçmiş başarıların verileceği dizide, uzayı keşfetmek için planlanacak olası görevlerin perde arkasına da değinilmekte.

İnsanları bir göktaşına ve hatta Mars’a göndermek amacıyla NASA’nın uzayın derinliklerine nasıl yolculuk yaptığını keşfetmek isteyenler, her bölümünde Mars Curiosity Keşif Aracı’ndan başarılı yer yörüngelerine kadar uzanan farklı bir ayrıntıyı konu edinen ‘Uzay Yolculukları’nı tercih edebilir. Önermek bizden, tercih sizden.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..