Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '16

     
    Kategori
    Okullar
     

    Ekrem Oba Ortaokulundan bir sportif başarı daha

    Ekrem Oba Ortaokulundan bir sportif başarı daha
     

    Ekrem Bora Ortaokulu


    Son yıllarda elde etmiş olduğu sportif başarılarıyla adından söz ettiren Ekrem Oba Orta Okulu son katıldığı ‘ Orta Okullu Yıldız Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği ‘ yarışmasından birincilik derecesi elde ederek bir başarıya daha imza attı.
    Arifiye İlçesi, Yukarı Kirazca Mahallesinde insana huzur veren yemyeşil çam ağaçlarının arasında bulunan Ekrem Oba Orta Okulunun TEOG sınavlarında gösterdiği başarı kadar son dönemlerde çeşitli spor branşlarındaki etkinlikleri ve elde ettikleri başarılarla da kendilerinden söz ettiriyor. Hiç kuşkusuz hiçbir başarı tesadüf değildir. Bizler de ADAHABER olarak Ekrem Oba Orta Okulu öğrencilerinin son katıldıkları  ‘ Orta Okullu Yıldız Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği’ yarışmasında gösterdikleri performans ve elde ettikleri il birinciliğini değerlendirmek üzere okula ziyarette bulunduk. Öğrencilerin nasıl çalıştıklarını,  yarışmalara nasıl hazırlandıklarını yerinde görme imkânı bulduk. Öğrenci, öğretmen ve idarecilerle bire bir görüşmeler yaptık. İl bazında alınan dereceleri nasıl elde ettikleri, bunun için nasıl çalıştıklarını kendilerine sorduk. Öğrencilerin zinde ve enerjik oluşları bizleri de motive etti. Gayet güzel ve keyif verici bir ziyaret oldu. Ziyaretimiz esnasında okul idarecilerinin, öğretmenlerinin ve öğrencilerinin bizlere göstermiş oldukları ilgi ve nezaketlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Şimdi gelelim izlenimlerimizi sizlere aktarmaya…

    En son katılmış olduğunuz masa tenisi müsabakasında okul olarak il birinciliği kazandınız. Bu müsabakaya nasıl hazırlandınız? 

    Serap BALCI: 8. Sınıf olduğumuz için yoğun ders çalışma programımızdan dolayı sportif kurs çalışması fırsatı bulamadık. Teneffüslerde öğlen aralarında birbirimizle oynayarak çalıştık. Daha önce üç yıl antrenman yaptığımız için altyapımız vardı. Haliyle antrenmanların meyvelerini bu yıl topladık diyebilirim.   

    Nerede yarıştınız, başarı sıranız nasıldı?

    Serap BALCI: Orta Okullar Arası Yıldız Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği için Atatürk Spor Kompleksinin Masa Tensisi salonunda yarıştık. Müsabakalarda sekiz okuldan toplam otuz sporcu katıldı. Bizler Ekrem Oba Orta Okulunu temsilen Serap Balcı, Şevval Kahya, İrem Benli sıralamasıyla katıldık.

    Şimdiye kadar masa tenisi branşında aldığınız derecelerden bahsedebilir misin?

    İrem BENLİ: Daha önceki katıldığımız yarışmalarda da başarılarımız oldu. Mesela, Küçükler ve Minikler İl Birinciliği, Küçükler ve Yıldızlar İl Üçüncülüğü gibi dereceler aldık.

    Elde ettiğiniz başarılardan sonra çevrenizden nasıl bir tepki aldınız, daha fazla bir çalışma azmi oluştu mu sizde?

    Serap BALCI: Bu başarıları aldıktan sonra tabiki ailemiz çok mutlu oldu. Özellikle öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız bizleri tebrik ettiler. Bu sayede kendimizi çok daha farklı ve özel hissettik.  Şimdi önümüzde Türkiye Şampiyonası Grup elemeleri var. Bu süreçte imkânlarımız ölçüsünde daha çok çalışmamız gerekiyor. Sonuçta Ekrem Oba Orta Okulu olarak ilimizi temsil edecek olmamız bizi her zamankinden daha fazla motive ediyor.

    Peki biraz da bu tür yarışmalara nasıl hazırlandığınızdan bahseder misin?

    Serap BALCI: Daha önce de söylediğim gibi, imkânlarımız ölçüsünde hazırlanabiliyoruz. Özellikle ailelerimiz ve Beden Eğitimi öğretmenimizin destekleri önemli. Okul idaresi bizim için özel olarak masa tenisi salonu tahsis etti. Çalışmalarımızı bu alanda yapıyoruz. Çalışmalarımız, diğer derslerimizi aksatmayacak şekilde Beden Eğitimi öğretmenimizin gözetiminde ve kendi aramızda birbirimizi çalıştırarak oluyor.

    Okulunuzda başka hangi branşlarda spor faaliyetleri yapılıyor, masa tenisi branşı dışında  elde edilen dereceler var mı?

    Şevval KAHYA: Masa tenisi branşı dışında da okulumuzun diğer sporcuları tarafından elde edilen dereceler var. Daha önce mesela halterde ferdi olarak Sakarya birinciliği ve ikinciliği ;  futsalda da İl üçüncülüğümüz bulunmakta. Ayrıca iki yıl önce okulumuzdan mezun olan  Erhan KIZIL okulda başladığı halter çalışmalarını ilerleterek Milli takıma yükselip okulumuzun gururu olmuştur.

    Alan ve malzeme olarak çalışma imkanlarınız yeterli mi? Bu konuda beklediğiniz bir destek var mı ?

    Serap BALCI: Malzeme olarak okulumuzun imkânları yeterli olmadığı için öğretmen ve velilerimiz tarafından eksiklerimiz karşılanıyor.  Okulumuz sadece masa tenisine mahsus çalışmak için bir yer tahsis etti. Bu sayede çalışmalarımızı diğer spor branşlarından bağımsız olarak yürütebiliyoruz. Spor malzemelerimizi velilerimiz,  öğretmen ve çevre imkânları ( Kaymakam, Belediye Başkanı) doğrultusunda sağlayabiliyoruz.

    Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı ?

    İrem BENLİ: Önümüzdeki yarışmada, Türkiye Şampiyonası Grup Elemelerinde, Ekrem Oba Orta Okulu olarak ilimizi temsil edeceğimiz için mutluyuz. Bu süreçte daha fazla çalışıp elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.

    Ekrem Oba Orta Okulu öğrencilerinin elde ettikleri sportif başarılar ile ilgili değerlendirmelerini aldığımız Okul Müdürü Aydın KARA; ‘Öncelikle başarı takım çalışmasıyla geldi. Bu takımda çalışan hem öğrencileri hem de öğretmenleri uzun süren bir çabanın sonucunda bu başarıyı hak ettiler. Diğer alanlarda da öğrencilerimiz çalışırlarsa başarı kaçınılmaz olur. Bu başarılar da diğer öğrencilere örnek olacaktır. Sosyal ve sportif çalışmalardaki başarının akademik çalışmaları da destekleyeceğine inanıyoruz.

    Öğrencilerimizin başarıları kaliteli araç gereç temini ve uygun ortam hazırlanması durumunda daha da artacaktır. Çalışmalarının bundan sonra devam etmesi ve yeni başarılar yakalamalarını temenni ediyorum. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Beden Eğitimi Öğretmenimiz Salim AYNACIOĞLU uzun yıllardır çalıştırdığı takımlardaki öğrencileri il içindeki yarışmalarda ve iller arası yarışmalarda başarılı bir şekilde yetiştirmiştir. Çok büyük emek vermiştir. Kendisi fedakâr, çalışkan ve disiplinli bir öğretmendir. Okulumuzun tüm eğitim öğretim personeli ve okul aile birliği; çocuklarımızın her alanda başarısı için çalışmaktadırlar. Öğrencilerimiz Serap BALCI,  İrem BENLİ, Şevval KAHYA ve beden eğitimi öğretmeni Salim AYNACIOĞLU’nun gözetiminde kazanılmış olan il birinciliğini, okulumuzu yaptıran ve okulumuza her türlü yardımı esirgemeyen saygı değer işadamı Gültekin OBA, babası merhum Ekrem OBA, değerli oğlu Ekrem OBA ve OBA Ailesine okulumuz adına armağan ediyor, desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ümit ediyoruz ki öğrencilerimizin başarıları bu çalışmaları destekleyecek kişi ve kuruluşların dikkatini çekecektir.’ dedi.
     
    Haber: Adahaber54.com – Yıldız GÜMÜŞ

    http://www.adahaber54.com/

    http://www.adahaber54.com/ekrem_oba_ortaokulundan_bir_sportif_basari_

    daha_haber75004.html

     
    Toplam blog
    : 1
    : 143
    Kayıt tarihi
    : 09.04.16
     
     

    Sakarya'da oturmaktayım. Bilgi İşlemci olarak çalışmaktayım. Web'te CEO desteği vermekteyim.   ..