Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Eksik parça saygı..

Eksik parça saygı..
 

Nedir doğru olan? Bir ömür boyu elele yaşlanmak mı? Ya da bu hayalle yaşamak mı?Var mıdır gerçekden böyle bir ilişki günümüzde? Sevgiyi ruhunda iyice özümsemiş iki kişinin, saygıyla yaşamlarını son günlerine dek mutlulukla sürdürebilmelerimidir gerçekte istenen?

Ya da gittiği yere kadar gitsin mantığıyla günlük hatta anlık yaşanan aşk kırıntılarımıdır geçer akçe olan?

Günlük, aylık, yıllık ilişkiler, aldatmalar, aldatılmalar... Herkes, beraberliğinden o ya da bu şekilde şikayetçi günümüzde. Kısa sürünce, erken gelen ayrılığın acısından, uzayınca monotonluğun gazabına uğrayan yavanlaşmadan hoşnutsuz olmuşuz hepimiz.

Ya, insanoğlu olarak bizlerde birşey var, yaşadıklarımız ne olursa olsun sonuçta bize mutsuz olduğumuzu düşündürtecek tatminsiz bir yapıda olmamız gibi, ya da ilişkilerin doğal sonucu olarak hep böyle karmaşık bir noktaya gelinmesi.

Tekdüzelikden şikayetçiyiz, tek eşliliği savunuyoruz, yaşam boyu aynı kişiyi sevebileceğimize ve hiç bıkamayacağımıza dair hayallere kapılıyoruz, sonra da bu tek kişiyle zaman içinde tek tük iki lafı zor edip, teker teker yavaşça farklı hayatlara geçip, tekdüzeliğin tekleyen çarkında yok olup gidiyoruz.

Günümüz insanı aslında neyi yaşamak istediğini kendisi dahi bilmiyor. Sevgiyi aradığını zannederken, onun ayrılmaz kardeşi saygının üzerine hoyratça basıp gidiyor ve ilişkilerinde bulmacanın asıl önemli parçasını yok ederek kendi mutluluğunun yolunu kesiyor. Saygısız bir beraberliğin yürümeyeceğini, sadece sürüklenebileceğini sık sık deneyimlerken, benzer başlangıçlara yeniden yelken açıyor.




 
Toplam blog
: 34
: 1734
Kayıt tarihi
: 15.05.07
 
 

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Antropoloji bölümü mezunuyum. Farklı sektörle..