Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '06

 
Kategori
Haber
 

El insaf

Türkiye'nin başbelası kahrolasıca terör yine azıttı. Ama bu sefer ilk defa şehit cenazelerinden sesler yükselmeye başladı. Bu da gösteriyor ki bu memlekette garibanın çocuğu olduğun zaman ölümün bile sorgulanmıyor; sen şehitsin, vatan senin için gurur duyuyor denip toprağa veriliyor. Fakat üst gelir grubundansan sesin çıkar, vatan sağolsun demezsin, kimse de sana ses çıkarmaz hatta haklı bulurlar. Sakın bu cümleye bakıp da zenginler de ölsün diye anlaşılmasın. Benim demek istediğim başörtülünün çocuğu da öldüğünde aynı tepki verilsin. Yoksa onların çocuğu ilerde bu devlete bela olacak; şeriatçı ya da kapkaçcı olacak şimdiden kurtulalım mı demek isteniyor. Bu ülkede uçakla sevkedilmeyip kara yoluyla sevkedilirken pusuya düşürülüp ölen binlerce gariban asker gördü. Bu olayın sorumlusu hesap vermek bir tarafa milletvekili yapıldı. Şimdi kimse o kişiyi hatırlamıyordur bile (Doğan Güreş). O zaman bile cenazelerde böyle sesler yükselmedi. Burada medyaya da büyük görev düşüyor. Bu satırların yazarı 2 kardeşini şehit verdi, kendisi de askerde 3 kere ölümden döndü. Onun için sukunetli olalım; terör örgütünün oyununa düşüp birbirimize düşüp ülkeyi kaosa düşürmeyelim. Çevremden gördüğüm kadarıyla Kürtler'e karşı öfke büyüyor. Bu çok tehlikeli durum. Kürtler de Türkler de aklını başına toplamalı. Avrupa Birliği'ne başvurduğumuz, çağ atlamaya çalıştığımız bugünlerde ülkeye yapılacak en büyük düşmanlık Türk-Kürt düşmanlığıdır.

Bazıları da bu iktidarla olan problemlerini terör yoluyla halletmeye çalışıyorlar. Sanki bu iktidar terörün tekrar artmasının sorumlusu gibi gösterip şehit yakınları ile askerleri iktidara karşı doldurmaktalar. Bu iktidar zamanında Kürt realitesi tanınıp, anadilde yayına izin verildi, Kürtçe serbest bırakıldı. Kürtlerin en büyük şikayetleri bunlar idi. Buna rağmen terör arttıysa demek ki bunlar bahane imiş.

Terörün tekrar artmasının iki nedeni var:

1- Terör elebaşısı yakalandıktan sonra terör örgütünün kendi başına ateskes yapması. Biz bu dönemde rehavete kapılarak terörün bittiğini zannettik. Onlar Irak'ın durumu nedeniyle Irak'ta güç toplarken biz terörle mücadeleyi yavaşlattık.

2- Reddedilen tezkere. Hala bunu başarı olarak gören ileriyi göremeyenler var. Bu reddedilen tezkere ile A.B.D. Kürtlere yanaştı, Celal Talabani cumhurbaşkanı Mesut Barzani de en önemli adam oldu. A.B.D Irak'ın güvenliğini Kürtlere havale etmek için terör örgütünün orada gelişip genişlemesine göz yumdu.

Terörle mücadelenin artık komşumuz olan A.B.D ile çözülebileceğini unutmayalım. A.B.D'ye dayılanmanın bize terör olarak geri döneceğini unutmayalım. Ancak filmlerde öcümüzü alabiliriz. Onun için ABD ile ilişkilerimizi iyileştirip terörle ortak savaşabiliriz. Sevindiğimiz her A.B.D askerinin ölümü bize terör olarak geri döner. Çünkü ipler onların elinde. Dayılanıp Kuzey Irak'a gireriz böbürlenmeleride işe yaramaz. A.B.D'nin izni olmadan orada hiçbir şey yapamayız. Bunları o tazkereyi reddetmeden önce düşünecektik.

 
Toplam blog
: 12
: 723
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Lise mezunu, memur; siyasete, spora, sanata düşkün birisiyim...