Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '21

 
Kategori
Felsefe
 

El Sıkışma Önemli mi?

Öğrencilik yıllarımızda öğretmenlerimiz yazılı yoklamalarda 'Ak akçe kara gün içindir, Damlaya damlaya göl olur' benzeri atasözlerden bir soru sorarlardı ve kompozisyon şeklinde ders saati içinde yazmamızı isterlerdi. Çok başarılı öğrencilerden sayılmazdım ama mutevazi olamayacağım kompozisyon dersinden yüksek notlar alırdım. Daha doğrusu öğretmenlerimiz verirdi.

Günümüzde sıkça kullanılan bir deyimimiz var 'Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz' diye. Ben bu deyimi çok önemserim.

Özellikle son otuz-otuz beş yıl içerisinde, serbest piyasa koşullarından yararlanılarak bir çok insan meta bağlamında yatırımlar yapmış veya piyasa koşullarının oluşturmuş olduğu şirket büyümelerinden dolayı kendilerini kariyer bağlamında üst düzeylere taşıyanlar olmuştur.

Bu zaman dilimi içerisinde hem meta hem kariyer bağlamında inişler ve çıkışlar da yaşanmıştır elbette ki işin doğası yani piyasa koşulları gereği.

Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz meselesine ben duygular üzerinden yorumlamayı tercih ederim, yani kişi gerçekten seviyor mu yoksa seviyor gibi mi görünüyor şeklinde. Kişi konuştuğu gibi mi yoksa davranışları gibi mi şeklinde. Ne kadar sevgi yumağı içinde yaşamını sürdürüyor şeklinde.

İster duygular üzerinden ister meta bağlamında yorumlamaya çalışalım, ikisi de aynı kapıya çıkarır bizi.

Karşınızdaki kişiye bu iki noktadan bakarsanız ne olduğunu kaç paralık insan olduğunu veya ne kadar değerli bir insan olduğunu kolaylıkla anlamanız mümkün.

Ben mesela kişileri tanımak için gözlerine bakarım öncelikle ve ne kadar samimi olup olmadığını gözlerinden anlamaya çalışırım. Gözler asla yanıltmaz insanı. Işık alamadığınız gözlerden uzak durmanızı tavsiye ederim bu arada.

Bir de parmaklarına bakarım. Güven duyacağım insanın parmakları düz ve uzun olmalı, düz değilse geçiniz. Tabi ki el sıkışını önemserim karşımdaki kişinin. Sıkıca sıkmıyorsa onu da geçiniz derim size.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..