Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '09

 
Kategori
Futbol
 

Elano ve Santos Brezilya Milli Takımını Hak Ediyor Mu?

Elano ve Santos Brezilya Milli Takımını Hak Ediyor Mu?
 

..


Sezon başında Fenerbahçe ve Galatasaray 2 flaş transfer yaparak Brezilya milli takımında oynayan 2 futbolcuyu kadrolarına kattılar. Gerek lig maçlarında, gerek Türkiye kupası maçlarında ve gerekse de Avrupa Kupası maçlarında bu iki oyuncuyu izleme fırsatı bulduk. Şimdi soruyorum Elano ve Santos oynadıkları futbol ile Brezilya milli takımını hak ediyor mu?

Andre Dos Santos: Fenerbahçe’de oynadığı mevki gereği çok tartışmalara neden oluyur. Hepimiz inde bildiği gibi ve Brezilya Teknik Direktörü’nün de dile getirdiği Santos’un gerçek yeri sol bektir ve Fenerbahçe’de bu mevkisinde oynamaması futbolcunun performansını olumsuz yönde etkiliyor. Santos Fenerbahçe’de özellikle ilk haftalarda oynadığı futbol ile adından sıkça söz ettirdi ve sonra bul bulabilirsen kayboldu gitti. Takımda 11’e de giremez oldu. Santos’a sol bek için bir göz atalım. Fiziki açıdan güçlü olmayan bir oyuncu, belli bir hızı var ama kesinlikle hızlı, süratli denecek bir oyuncu değil. Artsı ise topu geriden iyi oyuna sokması olur. Sunu diyorum Santos sol bek için idare edebilir ama takımda Vederson – Carlos varken yeri kulübe olur gibime geliyor. Hızlı süratli bir sağ açık karşısında Santos çaresizleri oynar. Mesela ligimizden örnek verelim. Keita karşısında Santos eminim ilk yarı bitiminde oyundan alınır ya da o kanat yolgeçen hanına döner.

Elano Blumer: Galatasaray’ın bir başka çok tartışılan Brezilyalı futbolcusu. Galatasaray’a oyun kurucu olarak geldi fakat 11’de oynadığı maçlarda bu görevi tam olarak yerine getiremediğinden Rijkaard hep arayış içinde oldu. Maç içinde Arda’yı oyun kurucu yaptı, Elano’yu sol kanada geçirdi. Elano 11’de oyun kurucu olarak başladığı çoğu maçta etkili olamadığından dolayı ya sağ kanatta ya da farklı bir mevkide maçı bitirdi ya da oyundan alındı ve genel olarak Galatasaray’da eksik futbolcu olmadığında Elano yedek kalıyor. Galatasaray’da yedek kalmasına rağmen son Brezil’ya maçlarında genelde adından söz ettiriyor yaptığı asistler ile fakat oyununa bakıyorsun yine yok. Sadece yaptığı asistler ile takıma katkısı var. Ve Galatasaray’da yedek kalmasının nedeni de sanırım bu.

Santos ve Elano oynadıkları bu futbol ile kendi takımlarında ilk 11’e giremezken Brezilya milli takımında oynamaları da olayın diğer tuhaf yanı. Açıkçası Brezilya milli takımıda eski Brezilya değil. Elano ve Santos’un bu futbolları ile de eski güçlerine kavuşması oldukça zor görünüyor.

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..