Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Elazığspor : 0 - Galatasaray :1 . Fakirin Tavuğu

Elazığspor : 0 -  Galatasaray :1 . Fakirin Tavuğu
 

Ne demişler; fakirin tavuğu tek tek yumurtlar. Bu bakımdan Galatasaray'a bir gol yetti.

Galatasary’ın dikkatli kalecisi Fernando Muslera bu kez o kadar da dikkatli değildi. Muslera 88. dakikada rakip takım oyuncusuna ceza alanı içine faul yapınca,  hakem Özgün Yankaya  hiç çekinmeden penaltı’yı   verdi. Aynı zamanda, kırmızı kart göstererek Galatasaraylı kaleciyi oyun dışı bıraktı.

Fatih Terim o dakikaya kadar (88.dak.) Galatasaray’ın üç oyuncusunu değiştirdiği için ; Muslera’nın yerine kaleye geçmeye Felipe Melo gönüllü oldu. Kaleye geçti; hazırlandı ve kendi terimiyle “kaplan gibi “ Penaltıyı atacak olan Elazığıspor’lu Göksu’nun gözlerine bakmaya başladı. Ve Göksu penaltıyı Melo’ya teslim etti.

Takımlar :

Sanica Boru Elazığspor: Ivesa, Orhan Ak, Amr Zaki (Dk. 55 Sinan ), Köksal, Ahmet Görkem, Herve Tum (Dk. 59 Serdar), Aydın (Dk. 77 Göksu), Murat Kayalı, Sezer, Bilica, Faubert
Teknik Direktör : Yılmaz Vural

Galatasaray: Muslera, Cris, Elmander (Dk. 46 Aydın Yılmaz), Melo, Riera, Umut Bulut, Semih, Yekta, Engin (Dk.66 Emre Çolak ), Amrabat (Dk. 80 Hakan Balta), Sabri
Teknik Direktör : Fatih Terim
Gol :

50. dak. Galatasaray’ın tek golünü  Yekta Kurtuluş attı.

Değerlendirmeler :

-Galatasaray 8 yıl sonra Elazığ’a gidiyordu. O bakımdan Galatasaray’da; Elazığ’lılar da heyecanlıydı. Maçtan önce sahada 750 tane polis görevlendirilmesine karşın Polislerle Elazığsporlu taraftarlar arasında Elazığ Atatürk Stadyum’nda   olaylar çıktı. Maç 19.00’da başlayabildi. Sahada yaklaşık olarak 800 tane G.saraylı  taraftar da vardı. Tribünlerde, 24 Kasım  “Öğretmenler Günü” kutlaması dolayısıyla bir çok  afiş asılmıştı.

-Spor toto Süper Lig 13. hafta karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda Elazığspor'u zor bela 1-0 yenerken maçın son dakikalarında seyirciler  inanılmaz olaylara şahit  oldu

-Karşılaşmanın 88.dak.sında Elazığspor penaltı kazanırken G.Saray'ın kalecisi Muslera kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Penaltıyı kaleye geçen Felipe Melo kurtardı. Melo daha önce de böyle deneyimlerinin olduğunu söyledi. Son haftalardaki vasat oyunuyla seyircinin gözünden düşen Melo bu penaltıyı kurtarmayla, herhalde perestijini de bir derece kurtardı.

-Hamit , Elazığ’a götürülmüştü ama bence doğru bir kararla oynatılmadı. Hamit’in biraz düşünmesi, artık  Real Madrit rüyasından uyanması gerekir. Bundan sonra artık Real’e dönmesi hayaldir. Ama bir de , böyle formsuzluğu sürer giderse, daha sonra gitmek isterse kendisine zor takım bulur.

-Terim’in aldığı en doğru kararlardan biri de , bu takımda Sabri Sarıoğlu’na   yer vermesiydi. O futbolcuyu, takımdan ve formdan düşürmemek gerekir. Sabri bence tutulması gereken yararlı bir elemandır.

-Galatasaraylılar  Lig’de ancak iki hafta sonra galibiyetle tanıştılar.  Bu galibiyet onları yine Lig cetvelinde başa taşıdı.

-Bu maçın asıl önemli olayı ise, son haftaların çok başarılı oyuncusu Selçuk’un yerine Galatasaray’da Engin Baytar’ın oynatılmasıydı. Engin iyi futbolcu ama hırsı, ve hataları ona kaç maç kaybettirdi. Hani atalar derler ya, “Hırsla kalkan, zararla oturur.”  12 maç sahalardan uzak kalmak, ne demek.

- Maçtan sonra Elazığspor Teknik Direktörü  Yılmaz Vural , çok iyi oynadık, dedi ama ; biz öyle bir takım göremedik sahada.

Galatasaray’a bu kez şansı yardım etti. Yoksa galip gelmesi biraz güçtü.  Bana göre, Fatih Terim’de şanslı bir insan. Bu maç berabere veya Elazığspor’un galibiyeti ile de bitebilirdi.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..