Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '13

 
Kategori
Deneme
 

Elbet yüzünü yıkayıp kirini akıtacak Yıldızlar

Elbet yüzünü yıkayıp kirini akıtacak Yıldızlar
 

İnsan yiyici şeytanlar tayfası, görünmez elleriyle, haram ve günahın sarhoşluğu içinde, yeri yaktıkları gibi göğü de tutuşturma peşinde oldular. Devamlı korku salıp yılanda gizlenmesini öğrenmiş tecrübeleriyle nice canları ağlatıp inlettiler. Bir avuç dolusu özgürlüğe hasret çocukların yarınlarını dahi çaldılar. Yıldız yıldız titreşen gözlerindeki umut ışıklarını söndürdüler. Afrika'da açlıktan ölenlerin inilti ve çığlıkları tâ arştan duyulur nice zamandır... Onlar ki ilmin akılla dostluğunu reddettiler.

İnce ve karmaşık oyunların oynandığı tezgahlara çağrılan beylerin akıl ve mantıklarını o tezgahların orta yerine koyup kendi ülke çıkarlarını ön plana çıkarmaları gerekir. Yoksa sokaklarından ölülerini toplayacak zamanı ve gücü kalmayanların Beyrut'una, Bağdat'ına ve Şam'ına döneriz

Şan ve şöhret, zenginlik peşinde koşanlar, itibar ve saygınlık hastalığı yüzünden, dost yüzlü iblislerin hilesine kanıp, semirmiş ten ve karmaşık ruhlarıyla, ham ve edepsiz akıllarıyla, dillerinde yalan ve canlarını esir almış kibirle o yıkım ve kıyımcılara destek oldular. Kendi ülkelerinde köpeğin önüne otu, atın önüne de eti koydular. Hikmet sahibiyiz dediler ama, gerçekler hepsinin yüzlerine tükürüp kaçıp gitti onlardan. Iraklı Nur hanımın feryatlarına kulak tıkadılar. Binlerce Bosnalı ve Iraklı kadınlara tecavüz edilmesine ses çıkarmadılar. Ve durmadan bilginin ışıklı ruhuna Fatiha okudular.

Bizler ki katbekat gökten geçeriz ve kaç kat yerin dibinde olanları duyarız. Okyanusların ve sonsuzluğa adanmış göklerin dostluğundan kopmuş aydınlıklarız. Göğün köprüsü gökkuşağına asılmış yiğitlerin yüz rengiyiz. Bayrakları ellerinde sokak ve meydanlarda, parklarda öldürülmüşlerimizden miras kalan cesur yürekleriz. Yaşlanmış kederlerin üstüste yığıldığı acılarız .

Ömrümüz dağılsa da kalbimiz eğilmez asla. Bizler Babiliz, Sümeriz, İnkaların Peru'sundanız. Sonsuzluğun iradesinde kendimizi arayanlarız. Sakin ve sessizce ağlar göğün altında, devamlı açan gülleriyle, nice sevdalarla dolaşanlarız.. Zamanın yükü ağır da olsa sırtımızda, elbet yüzünü yıkayıp kirini akıtacak yıldızlar.                        

                     

  

 
Toplam blog
: 73
: 526
Kayıt tarihi
: 21.08.12
 
 

1979 Yabancı diller yüksek okulu almanca bölümü mezunuyum. 2 Yıl tercümanlık yaptım. 28 yıl da öğ..