Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

ELBİSEMİ BEN DİKTİM

     İlk çağlarda insanların hayvanları avlamaları sonucunda postlaını kurutup, giysi olarak üzerlerini örtme ihtiyacını hissetmişlerdi. Onyedinci yüzyılda önce Fransa, daha sonra İngiltere'de merinos yünü ile imal edilen kumaşlar yapıldı. Daha sonra lüks giyim olarak saten kumaşlar üretildi. Kumaşın tarihçesinde, kumaş üretimi, keten, yün, pamuklu, ve ipek olarak dokunmuş, üretimine başlanmıştır.                                    Üzerimize giydiğimiz elbiselerin kumaş örgü özelliği; iplik ve örgülerin birbirinden geçmesi ile uygulanır.Günümüzde dokunan kumaşlarin kullanış yerine göre farklılıkları var. Vücudumuzu dış etkilerden korurlar.Kullanma yerine göre giyim tarzlarını, kullanışlılığını sitilistlerimiz fevkalade yaratıyorlar.İhtiyaca göre giyinebiliyoruz.

     Ülkemiz illeri ve yurt dışına gittiğim zamanlarda kumaş satan mağazalarına mutlaka giderim.Yörelerin farklı özelliklerine göre değişik kumaşları bulmak mümkün oluyor.Bazı kumaşların fiyatları oldukça ucuz.Değişik desen ve renkleri bu güzellikler üzerinde görebiliyorum.Angora, kaşmir, akrilik, naylon, polyester gibi çeşitleri var.

     Sevgili   hanımlar, dikiş dikmek için pratik bilgileri ve dikiş tekniklerini öğrenmek inanın zor değil.Kırtasiyelerde satılan model kitapları, hazır giyim kalıplarını alın.Hazırlama aşamasında pratik bilgileri öğrenin.Bedeninize göre çıkardığınız kalıplar, kumaş üzerine yerleştirme, işaretleme ve kesmekten ibarettir.Birleştirme aşamasına geldiğinizde ütüleyip provadan sonra modellerini kendiniz tasarlayacağınız elbiseye kavuşursunuz. Çok uygun fiyatlarda parça kumaş satın alabilirsiniz.''Elbisemi ben diktim'' dediğinizde önce kendiniz mutlu olursunuz.                                                

     Bilgilenmek, cesareti doğurur.Kadınlarımız her alanda olduğu gibi dikiş dikmeyi de öğrenecekler...Görüşmek dileği ile sevgilerimi gönderiyorum.                                

                                     

 
Toplam blog
: 24
: 122
Kayıt tarihi
: 25.08.15
 
 

1962 Yılında İzmit'te Doğdu.1981 İzmit Kız Meslek Lisesi ve Akşam Sanat Okulu Resim Bölümü'nden m..