Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '13

 
Kategori
Deneme
 

Elde etmek

Elde etmek
 

resim: internet.


Basamakları tek tek çıkıp, bir yerde kilitlenmek..İnsanların hayalleri, eylemlerinden fazla ise de, kilitlendiğin nokta, geçmişten gelen izlerin duraksattığı yer !

Öğrenilenler, en çok arzulananlara kavuşmak için gereken yakıtı sağlıyor. Bunun yanında kişilik özellikleri, bakış açısı gibi konularda önem taşıyor.

Bazen en çok istenilenler, uzun süre gerçekleşmeyenler olur. Bir konu ne kadar çok zihni meşgul  ediyor, davranışları yönlendiriyor, yaşamın akışında rol oynuyorsa o kadar gerginlik ve stres yaratabiliyor. Üzerinde fazla durmayıp sadece gerekenleri yapmak, uzun süreli beklentilerin olumlu sonuçlanmasını sağlayabiliyor.

Her insanın farklı istekleri farklı beklentileri ve bunlara ulaşmak için geliştirdiği yol ve yöntemleri var. Sizce bir şeye sıfırdan başlamak, çoğu şeyi elde etmiş ve yeni bir şey için kollarını sıvayan birinin durumundan daha iyi olabilir mi ? Belki de.. Yaşamında yeni bir şeye yer açmak ve bunun için büyük ve boş bir alan bırakmak, elde edilebileceklerin büyüklüğü ile doğru orantılı olabilir. Bu da hayatın içerisindeki kaybedişlerin, yeni kazançlara zemin hazırlayacağını hissettirebiliyor.

Mutluluk veren, beklentileri karşılayan ancak daha sonra türlü bozulmalara uğrayan romantik, aşk ilişkilerinde yaşanan olumsuz süreç, daha güzel ve doyum veren ilişkilerin ortaya çıkmasını sağlayabiliyor.

Devamlı değişen, gelişen, olgunlaşan bazen de geriye giden.. Garantisi olmayan bir devinim, aralıksız parlayan renkli ışıklar.. Birbirinden farklı düşünceler, bazen aydınlıkta bazen karanlıkta kalıyor.

Dikkatimi çeken, çoğu kez söylenir: İnsan yaşamda ileri gitmelidir, kendini geliştirmelidir, sorunlara akılcı, gerçekçi çözümler üretmelidir diye.. Geriye gidiş nasıl oluyor peki ? Zaman geçtikçe, beğeniler, tercihler, bakış açıları değişiyor ve kimi zaman beğenmediğin, en beğendiğiin oluyor. Acaba bunu sağlayan nedir ? Çünkü bazen şaşırtıcı oluyor. Buna benzer bir iki duyum alınca.. Belki çevresel faktörler ya da kişinin zihnindeki kalıplaşmış düşünceler.. Önceden belli edilmiyor ancak zaman içerisinde kendini gösteriyor.

Hayat adildir ! diyorlar. Bunun nedeni olarak da, bugün işlerin yolunda gitmiyor olabilir ama geçmişte de başkalarının işleri yolunda gitmiyordu, gelecekte de işlerin iyi gidebilir, hayat hep aynı gitmez bugün sana yarın bir başkasına güler şeklindeki fikirleri öne sürüyorlar.

Hayat adil değildir ! çok daha fazla söylenen bir cümle ise de tartışmaya açık görünüyor !

 

 

selin428@yahoo.com.tr

 
Toplam blog
: 155
: 175
Kayıt tarihi
: 02.03.12
 
 

İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları, Halkla İlişkiler bö..