Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '12

 
Kategori
Sinema
 

Elektra

Elektra
 

Film   : Elektra

Tür     : Çizgi Roman Uyarlama

Puan : 10 Üzerinden 3

Birinci film olan Korkusuz (daredevil) in devamı olarak çekilmiş bu ikinci filmin zaten ilk açılış sahnesi falsodan ibaret. Kısacası henüz ilk sahne kopmanıza yeter.

Filmin en önemli sorunu yönetmenin yine kararsız bir kişilik sergilemesinden geliyor. Önce bir karar vermeliydi, "Ben bir çizgiroman uyarlaması mı çekiyorum yoksa Amerikan Adult Endüstrisine mi çalışıyorum?"...

Filmin en iyi oyunculuğu yardımcı erkek oyuncu olarak Will Yun Lee yi görüyoruz. Ki filmin başrolü ve diğer tüm kadrosu yalan olmuş adeta. Filmde işi ciddiye alan bir tek onu görüyorsunuz.

Bu filmle ilgili çok bile konuştum. Şimdi gelelim brbirinden saçma hataların en güzellerini paylaşmaya

1) Başrol kararsızlığı

Sucuk doğrar gibi adam doğrayan bir katilin her yerde podyumda yürür gibi yürümesi perhiz lahana ilişkisi kurmuş.

2) Gereksiz erotizm

Filmin pek çok yerinde gereksiz bir kameraman rahatsızlığı olarak sürekli kalça ve göğüs açıları üzerinde durulmuş. Nedenini anlayamıyorsunuz. "Elleriyle kung fu yaparken öldürücü darbeyi kalçasıyla vuruyor" dan başka bir mantığı olmayan pek çok sahne görüyorsunuz.

3) Gereksiz ritüeller

Adamını öldürdükten sonra sürekli olarak elindeki silahı döndürüp kovboylar gibi artistlik yapmadan uyuyamayan kahramanızın buna neden ihtiyaç duyduğunu anlayamadım doğrusu. Film boyunca bu hareketi o kadar çok yaptı ki o silah elinden kayıp bi yerine saplansa da kurtulsak artık dedim.

4) Eurovizyon kıyafetiyle seri cinayet

Filmde Elektra'nın nereden geldiği belli olamayan Hadise'nin Eurovizyon kıyafetine benzeyen bir kıyafetle adam öldürmeye gittiğini görüyoruz. O kıyafetle bırak adam öldürmeyi, alemde adı çıksa bir daha adam yerine koymazlar aslında ama ne hikmetse elektra bacımız o imajla bir hayli mafya kariyeri de yapıyor.

5) Durduk yere mistisizm

Birinci film gerçekçi mantık üzerine kurguluyken ne oldu da ikinci film tamamen doğa üstü güçler üzerine kurgulandı? Filmin birincisini izlemeniz bile filmden kopmanıza yeter. Birinci filmde Daredevil'in özel güçleri kendisini geliştirmesinden geliyordu. Peki burada zart diye süper güçler nasıl oluyor da ortaya çıkıveriyor?

Bence filmi izleyip vakit harcamayın. Gereksiz bir film. Takip etmedim ama müthiş bir komedisi çekildiyse şaşırmam.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..