Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '15

 
Kategori
Elektronik
 

Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi 2015(EEMKON2015)

Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi 2015(EEMKON2015)
 

Elektrik Elektronik Mühendisliği Kongresi 2015(EEMKON2015)

Dr. Erdener Ildız

erdener@ildiz.com.tr

Elektrik Mühendisleri Odası(EMO)  İstanbul Şubesi’nin düzenlediği “Elektrik, Elektronik Mühendisliği Kongresi 2015", bu yılın Kasım ayının 19-21 tarihlerinde CNR’da gerçekleştirilecektir.

Son yıllarda, baş döndürücü bir hızla büyümekte ve gündelik yaşamımızı derinden etkilemekte olan Elektrik – Elektronik Mühendisliği alanlarında yaşanan çok yönlü sorunları, alanın aktörleriyle tartışmak, dünyadaki en son gelişmeleri takip etmek, yeni ve geçerli çözüm yollarını belirlemek amacıyla düzenlenen kongreye, üniversitelerden, sanayiden, sivil toplum kuruluşlarından, belediyelerden, devlet kuruluşlarından ve elektrik dağıtım şirketlerinden büyük bir ilgi olduğu gözlemlenmektedir.

Kongre ile beraber gerçekleştirilecek olan fuara, sektörün önde gelen firmalarından geniş bir katılım beklenmektedir.

 EEMKON 2015, yedi ayrı sempozyum olarak planlanmıştır. Her bir sempozyumda düzenlenen paneller ve sunulan bildiriler aracılığıyla, elektrik-elektronik alanının üç ana bileşeni olan mühendislerin, üniversite temsilcilerinin ve bunu üretim ve hizmete dönüştüren girişimcilerin, bir araya gelerek, gelecek vizyonlarının çizileceği, çözüm önerilerinin üretileceği ortak bir platform olacaktır.

Kongrede aşağıda belirtilen konu başlıkları altında bildiri sunumları ve paneller düzenlenecektir

1.       Kontrol Mühendisliği

2.       Biyomedikal Mühendisliği

3.       Yenilenebilir ve Sürdürülebilir Enerji

4.       İletişim Teknolojileri

5.       Mühendislik Eğitimi

6.       Kent ve Elektrik

7.       Tüketici Elektroniği

İktidarın, özellikle 2 yıldır sürdürdüğü ve son günlerde de yeniden gündeme getirdiği, yeni TMMOB yasasıyla, kamu denetimini yok etmeyi, meslek odalarını etkisizleştirmeyi hedeflediği bilinmektedir. Bu saldırıya, bütün meslek insanlarının, sanayici ve akademisyenlerin desteği ile karşı konulabileceği değerlendirilmektedir.  

Bilimsel çalışmalar temelinde, bu güç birliğinin atılması için somut bir adım olan EEMKON2015 için yukarıda bahsi geçen tüm bileşenlerin etkinliklere  katkı koyması beklenmektedir.

 28 Mart 2015                                                     

 
Toplam blog
: 80
: 805
Kayıt tarihi
: 25.09.07
 
 

Elektronik yüksek mühendisiyim. Bilgisayarlı kontrol sistemleri üzerinde doktora yaptım. Bir  şirke..