Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '08

 
Kategori
Güncel
 

Elektrik ve doğalgaz zammının nedeni

Türkiye'de yıllardır kaçak elektrik, su ve doğalgaz kullanımı üst düzeyde seyrediyor. Devlet yetkililerinin her seçim öncesi oy uğruna kaçak evlere tapu vermesi, tapu vermediklerini ise görmezden gelerek adli uygulamalara başvurmaması memleketimizin en büyük kamburlarından biri...

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük iller ile doğu illerinin çoğunda konutlar ve işyerleri, elektrik, su ve doğalgazı kaçak olarak kullanıyor. Ya da ruhsatlı olmasına rağmen birçok işyeri aldıkları hizmetin bedelini ödemiyor. Sonuç?

Faturaları tahsil edemeyen belediye ve devlet yetkilileri bu parayı bizim gibi vergisini ödeyen, borcunu ödemek için çabalayan vatandaşlara yüklüyor. Nasıl olsa bir ödeyen var zihniyeti bu zamların temel nedenini oluşturuyor. Ağustos başı ile otomatik olarak doğalgaza zam yapıldı ya!.. Şimdi devlet yetkililerimiz beklemeye geçtiler. Acaba vatandaştan ses çıkacak mı diye... Eğer vatandaşların tepkisi giderek artan bir şekilde yükselirse ve gündemde yer alırsa otomatik zam geçerliliğini yitirecek. Yok eğer vatandaş sesini çıkarmazsa otomatik zam uygulaması elektrik ve su gibi diğer tüketim ürünlerinde de devam edecek. İşin garip tarafı şu ki vatandaşlarımız artık yapılan zamları öylesine kanıksadılar ki hiç şaşırmıyor ve tepki göstemiyorlar. Televizyonlarda konuyla ilgili yapılan röportajlarda halkın tepkisini görüyorsunuzdur. Halkımızın gamsızlığı, aman canım boşverciliği ve hatta olaylara esprili şekilde yaklaşması beni ve benim gibi düşünen onbinlerce, yüzbinlerce kişiyi çok kızdırıyor. Vatandaşlarımızın bu tip davranışı, zamların devamının gelmesini kaçınılmaz kılıyor.

Zamlara karşı açılan davaların ise sonuçlanması, adli yapımızın bozukluğu nedeniyle 1 yıldan fazla süre alıyor. Haklılığını kanıtlayan davacılar ise zamları durdurmasına durduruyor ama en az 1 yıl boyunca devlete kanuni olmayan bir şekilde para ödüyoruz. Yapı bu şekilde devam ettiği sürece maalesef bu haksız ödemeler devam edecek gibi gözüküyor.

Haklı tepkilerimizi lütfen kanuna uygun şekilde gösterelim. Duyarsızlıktan uzak bir şekilde haklarımızı koruyalım...
 
Toplam blog
: 74
: 2756
Kayıt tarihi
: 09.04.07
 
 

On yıldan fazla süredir reklam ve halkla ilişkiler sektörü ile internet ortamında medya sektöründe h..