Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '13

 
Kategori
Teknoloji
 

Elektromanyetik Sinyallerden kaçın

Cep telefonu, GSM baz istasyonu, telsiz telefon, kablosuz modem, kesintisiz güç kaynağı, çamaşır makinesi, buzdolabı, klima, elektrikli ısıtıcı, ütü, saç kurutma makinesi, elektrikli süpürge, mikro dalga fırın, müzik seti, tüplü televizyon vb. gibi aygıtlar çalışırken çevrelerine yüksek manyetik alan yayarlar.

Önde gelen medya araçları, reklam aldıkları firmaların ürünlerinin canlılara verdiği öldürücü zararları ne yazık ki pek dile getirmiyorlar.

Kimi Uzakdoğu ülkelerinde yapılan TSE, CE, ISO kalite belgeleri olmayan elektrikli aygıtların içinde bulunan “trafo, bobin” gibi parçaların, yüksek manyetik alanların dışarıya yayılmasını önleyen kafesler (ekranlar / söndürücüler / bastırıcılar, filtreler) ihtiva etmediği bilinmelidir.

Maliyeti düşürmek için kalitesiz sac, bakır, lehim vb. kullanılarak yapılan gereçler hem çok enerji harcar, hem kısa sürede bozulur hem de çevreye yüksek değerli manyetik alanlar yayarlar.     

Yüksek şiddetli manyetik alan hamilelere, bebeklere, yetişkinlere son derece zararlıdır. Kan dolaşımını bozan, aşırı ısı nedeniyle hücreleri öldüren manyetik alanlardan kaçınmazsanız ömrünüz 5-10 yıl kısa olacaktır. Ayrıca kanser gibi acı çektirici belalarla daha fazla karşılaşılacaktır.

Manyetik alanlardan az zarar görmek istiyorsanız:

- Kalite belgesi olmayan, tanınmamış, çok ucuz fiyata satılan hiçbir elektrikli ürünü evinize sokmayınız.

- Kablosuz modem, kablosuz telefon, kablosuz klavye, kablosuz fare, cep telefonu gibi aygıtları çocuklardan, hamilelerden uzak tutunuz. Ya da hiç kullanmayınız.

- Cep telefonuyla 2 dakikadan fazla konuşmayınız.

- Evdeyken cep telefonunu bedeninizden 2-3 metre uzak noktada tutunuz.

- Yatağınızı her türlü elektrikli cihazdan 2-3 metre uzakta tutunuz.

- Aydınlatma araçlarını ledli türlerle değiştiriniz. Ledli lambalar diğer lambalardan yüzde 90 daha az elektrik harcar.

- Bilgisayar, televizyon gibi cihazları saatlerce açık tutmayınız. Uzun süre çalışan cihazların ömrü kısalır, faturalar kabarır.

- 3-4 kişilik küçük aile olmanıza rağmen 9 kg çamaşır yıkayabilen makine, devasa buzdolabı, sinema perdesi gibi TV almayınız. Hem çok manyetik alana maruz kalırsınız hem de yüksek enerji faturasına.

- Elektromanyetik sinyallerin bedeninizde yaptığı tahribatın yıkıcı etkilerinin şiddetli olmaması için bünyenizin direncini “dengeli beslenerek, düzenli spor yaparak, günde 7-8 saat uyuyarak” artırınız.  

Ali Özdemir 

Web                : www.aliozdemir.net

Tlf.                  : 0533 838 60 97 – 0542 885 34 78 – 0505 220 83 85

KKTC

 
Toplam blog
: 288
: 1733
Kayıt tarihi
: 24.04.11
 
 

Eğitimci - Yazar - Yayıncı. 1968'de doğdu. Marmara Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesini bitird..