Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '19

 
Kategori
Elektronik
 

Elektronik Aletler Elektriksiz Çalışır mı?

            Elektronik aletler zamanla gelişen ve gelişmeye devam eden dünyanın her alanına yayılan teknoloji sayesinde hayatımızın her alanında ihtiyaç duyulan ve kullanılan hayatı kolaylaştıran bazen ise kişileri işlerinden alıkoyan aletlerdir. Gün hayatta eğlence, eğitim, iletişim, temizlik vb. pek çok alanda kullanılırlar. Özellikle de insan gücünün yetmediği ya da insana zor gelen alanlarda kullanılan elektronik aletler yoklukları halinde insanlar boşluğa düşmektedir.

            Elektronik aletler adı üzerinde çalışmak için elektrik enerjisine ihtiyaç duyan aletlerdir. Peki, ama bu elektronik aletler elektriksiz çalışır mı? Bu sorunun cevabı için elektronik alet çeşitlerine ve elektriksiz çalışmaları için gerekli ekipmanlara aşağıda yer verilmektedir.

            Isıtma - Soğutma – Kurutma Amaçlı Araç Gereçler

            Bu tür elektronik aletler bizi soğuk ve sıcak havalardan korumak için geliştirilen aletlerdir. Örneğin; elektrikli sobalar, kombiler, saç kurutma makineleri, klimalar vb. bu tip elektronik aletler içerisine gitmektedir. Bu elektronik aletlerin direkt bir elektrik kaynağına bağlanmadan çalışması mümkün değildir. Bu sebepler elektriksiz çalışmazlar.

            Aydınlatma Amaçlı Araç Gereçler

            Günlük yaşantıda belki de en çok kullanılan elektronik araçların başında aydınlatma amaçlı kullanılanlar vardır. Lambalar, ampuller, fenerler aydınlatma amacıyla hayatın her alanında kullanılmaktadır. Bu aletler arasında fenerlerin pil ile çalışanları elektriksiz çalışan elektronik aletler içerisinde yer almaktadır.

            Beyaz Eşya – Ev Araç Gereçleri

            Bu tarz elektronik aletler özellikle ev hanımlarının hayatlarını büyük oranda kolaylaştıran araç gereçlerdir. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ütü, fırınlar, blender vb. pek çok elektronik alet özellikle evlerde sıkça kullanılır. Bu tarz elektronik aletler direkt bir elektrik güç kaynağına ihtiyaç duydukları için elektriksiz çalışmaları mümkün olmamaktadır.

            Eğlence ve İletişim Amaçlı Araç Gereçler

            Bu gruba giren elektronik aletlerin başında elbette telefon ve bilgisayarlar vardır. İletişim anlamında hayatı kolaylaştıran ve eğlence anlamında hayatı keyifli hale getiren aletlerdir öyle ki özellikle telefon küçük ve kolay taşınabilir olması sebebiyle adeta insanların bir parçası olmuştur. Telefonlar ve dizüstü bilgisayarların içeriğinde batarya mevcuttur. Bataryalar elektrik enerjisini depo eden ve istenildiğinde kullanılmasını sağlayan cihazlardır. Bu sebeple telefon ve dizüstü bilgisayar benzeri bataryalı aletler elektriksiz çalışan elektronik aletler grubuna girmektedir.

 

 
Toplam blog
: 13
: 13009
Kayıt tarihi
: 09.04.18
 
 

1998 Adana, Ceyhan'da doğan Hüseyin Gümet, satranç kafasını sosyal medyaya yansıtmaya başlayınca ..