Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '07

 
Kategori
Müzik
 

Elektronik Rock vs Kibariye

Elektronik Rock vs Kibariye
 

“Memlekete bir albüm gelse de kasete çektirelim.” diye deliler gibi beklediğimiz zamanlarla kıyaslandığında, yakın zamanda Türkiye’de yapılan konserler ve festivaller çok hayret verici geliyor bana hala. Sanki yurdum gazetelerini değil de, Alman Bravo dergisinde haberlerini okuyorum.

Canım ülkemde rock müziğinin kıymete binmesine hala inanamıyorum.Rock’n Coke’da ya da BarışaRock’ta* bir sürü Türk Rock grubunun sahne almasına şaşırıyorum. Zamanında Rock albümü yapıp(çok da eski değil olsa olsa 10-12 sene) Türkçe Rock olduğu için albümün satışlarının yerlerde gezindiği çok grup olmuştu.Yazık değil miydi onlara?

Türkçe ya da değil “Rock! Forever!“ diyooor,huzurlarınızdan ayrılmadan önce bu yaz İstanbul’un şahit olacağı şahane müzik ziyafetlerinden bir kaçından bahsederek bu yazıyı bitiriyorum....Şen ve esen kalın.

Yeni Rakı Sokak Şenlikleri 8 Ağustos’ta Nevizade’de başladı. Selim Sesler’i kaçırdık ama 5 Eylül’de Kumkapı’da Kibariye var. Şahane bir blogcu buluşması olur gibime geliyor. Rakı-Kibariye-Kumkapı...Kadehleri masalara vura vura Kimbilir’i söylesek,şööyle biraz kendimizden geçsek fena mı olur?

Haa! “Tatildeyim.Tüüüh! Ben kaçırıyorum!” diyenlere de 18 Ağustos Çeşme - Dalyan, 25 Ağustos Ayvalık – Cunda Sokak Şenliği verelim. Hatta biriniz desin ki:-“Zeynep’cim Cunda’da sen olmazsan hiç tadı çıkmaz. Gel arkadaşım seni de götüreyim.” Hiiiç hayır demem yani:)

Rock’n Coke ,5.yılında da yine enteresan tipleri Hazerfen'de konuk edip,sizleri de onlarla birlikte uçmaya davet ediyor.

Smashing Pumpkins, Manic Street Preachers, Chris Cornell, Franz Ferdinand, Teoman vs. Rashit, Pentagram ,Özlem Tekin, Within Temptation, Hayko Cepkin, Gripin, Aslı ve 110 ,Rumblefish,Kreş,With Temptation,M.A.N.D.Y, Erol Alkan, DJ Mehdi, Uffie & Feadz, Filthy Dukes, Style-ist, Agentorange, Mabbas, Buraka Som Sistema, Ayben & Fairuz Derinbulut, Bedük, Üçnoktabir, Popcorn, Digital Playground, Neon, Ayyuka, Rumblefish, Raining Pleasure, Dirty Soundsystem (Bang! & Harunizer),Badly Drawn Boy dinleyip (hepsi aynı anda olamıyor tabii.Bir üvertür, bir assolist sahnesi var) ,7000 çadır kapasiteli kamp alanında kendinizden geçtiğiniz an çadırınızda uykuya dalabilirsiniz.

Biletleeerrr( her zamanki gibi) Biletix’den ve 31 Ağustos kadar 70-100-125 YTL. “Ne uğraşacam, alırım kapıdan” dersen 80-120-150 YTL.Manic Street Preachers kaçmaz aslında da 70-100-125 de sağlam meblağ :)

“Ne Rakı’da ne Rock’ta, benim gönlüm Turntable’da “ diyenlere de Electronica Festival verelim. 18-19 Ağustos’ta Burç Beach’de yapılacak olan elektronik müzik festivalinde sahne alacak grup ve sanatçılar da aynen şöyle.


18 Ağustos

The Shapeshifters live
Westbam
Junior Jack & Kid Creme
Blackstrobe live
Matthew Dear's Big Hands live
U.F.U.K & Met
Mert Yücel
Garen
Ali & Ozan live
Electrode Band live
HyperJumperz
Volkan & R-Ha
Yoji Biomehanika
Pendulum feat. SPMC
Zombie Nation live
Motor live
Andy Moor
Eston
BeeGee & Ferhat Albayrak

19 Ağustos

Sander Kleinenberg
Murat Uncuoğlu
Procombo
High Vision
Tan
Batu
İlker Aksungar & Kid-E
Rupsilent

 
Toplam blog
: 82
: 1186
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

İstanbul'da yaşanan tüm aşkların, tüm ayrılıkların, tüm özlemlerin, tüm nefretlerin, tüm eğlenceleri..