Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '10

 
Kategori
Teknoloji
 

Elektronik ticaret nedir?

Elektronik ticaret nedir?
 

Bugün dünyanın en büyük kitapçıcı durumundaki Amazon.com, dünyanın en büyük alışveriş sitesi eBay; s


Günümüzde adını daha sık duymaya başladığımız elektronik ticaret nedir? Yararları nelerdir? Kullanıcılarına ne gibi imkanlar sunuyor?

Kısaca tanımlayacak olursak, mal ve hizmet sunumlarında, pazarların ve alıcıların tüm mekansal ve zaman kısıtlarından kurtularak, dijital bir platformda buluştukları; sayısal veri hatları üzerinden ticari etkinliklerini gerçekleştirdikleri yeni ve çağdaş bir modeldir.

Bankacılık hizmetlerinden, meta sunumuna, hizmet etkinliklerinden daha birkçok ticari başlığa kadar neredeyse her şey dijital ortamda kendilerine bir yer bulmuş; alıcı bu sayede ürünlerden optimum faydayı, mukayeseli değerlendirme imkanlarını daha geniş bir skalada ve daha ölçülebilir değerler üzerinden kazanırken; satıcılar sabit sermaye giderlerini en aza indirerek maksimum kâr sağlamayı başarmışlardır.

Bugün dünyanın en büyük şirketlerinin, hizmetlerini sayısal veri hatlarından akıttığını düşünecek olursak, gelecek on yılda elektronik ticaretin adından daha çok söz ettireceğini söyleyebiliriz.

Hala güvenlik ve mahremiyet konusunda, bazı kullanıcılar şüpheli davransa da, kullanıcı ve hizmet sağlayıcı etkileşiminde, yasal düzenlemelerle de desteklenerek elektronik ticaret daha mükemmel bir hal almaktadır.

Bugün dünyanın en büyük kitapçıcı durumundaki Amazon.com, dünyanın en büyük alışveriş sitesi eBay; satıcıları dünya pazarıyla buluşturan Alibaba.com, elektronik ticaret denilince akla gelen en önemli örneklerdir.

 
Toplam blog
: 26
: 1696
Kayıt tarihi
: 14.08.09
 
 

1986 İstanbul. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya eğitimini yarıda bıraktı. Sakary..