Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '07

     
    Kategori
    Tarih
     

    Eleni'nin gözyaşları

    Alanya Kalesi ile ilgili pek çok hikaye anlatılır. Bunlardan biri de Bizans valilerinden Argiles’in güzeller güzeli kızı Eleni ile ilgilidir. Ülkesini yağmalayan korsan Vasili’den bıkmış olan vali, korsanı damat edinmeye karar vermiş. Ancak Eleni’nin gönlü, fakir bir çobandaymış. Eleni, babasının bu kararına şiddetle karşı çıkmış. Bunu gururuna yediremeyen Argiles, kızına ders vermek için onu Alanya Kalesi'nin zindanlarına kapatmış.

    Eleni’nin daracık hücresinin, Damlataş kumsalına bakan tek bir penceresi varmış. Çünkü vali, kızına Alanya'nın tüm güzelliklerini gösterirse, onun bu güzellikler karşısında hayata dönmek isteyip evliliğe yanaşacağını düşünmüş. Ancak Eleni, babasının beklediği gibi pişman olmamış, çobandan vazgeçip Vasili ile evlenmeye yanaşmamış, gece gündüz gözyaşı dökmüş. Alanya Kalesi'nden Damlataş’a uzanan kıraç tepe, Eleni’nin gözyaşları ile sulanmış. Ve bir süre sonra bu tepede defne, nar ve iğde ağaçları büyümüş.

    O zamandan beri, Alanyalılar ne zaman yağmur yağıp da her tarafı defne kokusu sarsa, Eleni’nin hıçkırıklarını hatırlarına getirirler.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1341
    Kayıt tarihi
    : 16.02.07
     
     

    Akdeniz Üniversitesi'nde araştırma görevlisiyim. Tarih bölümünde lisansüstü öğrenimine devam ediyoru..