Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '16

 
Kategori
Blog
 

Eleştirel blog yazmayalım mı?

Eleştirel blog yazmayalım mı?
 

İki fotoğraf arasında yaklaşık 100 yıl var.


Başbakan Davutoğlu “Türkiye ifade ve basın özgürlüğü konularında hiçbir Avrupa ülkesinden geri değildir.” demiş.  Birileri de, cezaevlerindeki gazeteci sayılarını gösteren bir istatistik yayınlamış. Bu konuda birinci sırayı hiçbir ülkeye bırakmamışız.

 

 

Ülkemizde önemli  bir olay olduğunda, ilk iş olarak yayın yasağı getiriliyor.  Facebook, twitter, kapatılıyor. Bloglarda  bir şey yazamıyorsunuz.  Güvenilir üye olsanız bile yazdığınız yazılar birkaç gün sonra şikayet üzerine yayından kaldırılabiliyor. Örneğin videoları internette dolaşan kişilerin söylemlerini bloğa döktüğünüzde, birkaç gün sonra size yönetim aşağıdaki gibi bir yazı göndererek, yazınızı yayından alabiliyor.

“Sayın Işık, paylaştığınız görsellerdeki ifadelerin gerçek olup olmadığı konusunda net bir bilgi yok. Bu nedenle yazınızı yayından almak durumundayız.”

Blog fotoğrafımda yayınladığım iki görsel arasında yaklaşık 100 yıl var. Her iki fotoğrafta öğrenciler ile zamanın Cumhurbaşkanları yer alıyor. Şimdi o fotoğrafa bakarak “Nereden nereye geldik?” diyebilirsiniz. Bu eleştiri eğer birilerini rahatsız ediyorsa fikir özgürlüğü ülkemizde çoktan bitmiş demektir.

Peki nasıl yazılar yazarak, kaynak olarak da video ekleyelim?

Aşağıda linkini verdiğim video gibi mi?

Buyrun, aşağıdaki üç dakikalık videoyu izleyip, düşüncelerinizi söyleyin bakalım.  

https://www.youtube.com/watch?v=GiujVorzLcY 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..