Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '15

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Eleştiri var, çözüm yok!..

Eleştiri var, çözüm yok!..
 

Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan vahim olay sonrası güvenlik konusu en çok tartışılan konulardan biri oldu. İstanbul'un kalbi sayılabilecek ve güvenliğin en üst noktada olması gereken Çağlayan Adliyesi'ne silah sokulması ve Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi sonrası Sayın Cumhurbaşkanı dün önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, güvenliğin zaafiyet vermesi nedeniyle Özel Güvenliğin kaldırılması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, özel güvenliğin çoğunu emeklilerin oluşturduğunu, yaşı tutanların emniyet teşkilatı bünyesinde görev yapmasının daha doğru olduğunu ifade etti.

Erdoğan, kendi bakış açısıyla değerlendirdiğinde haklı görünebilir. Ancak Sayın Erdoğan bir istekte bulunurken sonrasını düşünerek hareket etmiyor. 

Örnek mi?

Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Türkiye'nin ekonomisi için bir kambur olan emeklilik konusunda karar almış, Bağkur ve SSK emeklilerinin sayısının çok büyük sorun olduğunu, bu yüzden yaş haddinin yükseltilmesi gerektiğini belirtmiş ve sonrasında TBMM'de kabul edilen tasarı ile 45-46 yaşında emekli olması gerekenler prim gününü doldurmuş olsa dahi en az 52 yaşına kadar beklemek zorunda kalmıştı. 

Peki Sayın Erdoğan, yaşı 45 veya 46 yaşında olan insanların iş bulması konusunda yaşanan zorlukları hiç düşünmüş müydü? İşinden çeşitli nedenlerle ayrılmak zorunda kalan bu yaştaki insanlara sektörde yaş nedeniyle kolay kolay iş verilmiyor. Peki bu yaştaki insanlar ailelerini nasıl geçindirecekler? Sokakta dilencilik mi yapacaklar?

Bu konuyu BİMER'e yazdığınızda dahi cevap alamıyorsunuz. Neden?

Çünkü hükumetin bu konuda yapmış olduğu en küçük bir icraatı yok. Yaşı yüksek olan çalışan veya çalışması gereken vatandaşların hükumetin icraat dünyasında yeri yok ne yazık ki!..

Yaşı büyük olup da hasbel kader Özel Güvenlik'te çalışmaya başlayan insanların önünü de Sayın Cumhurbaşkanı kapatmaya çalıışıyor. 

Ne kadar güzel değil mi?

Sadece eleştiri yap ve sonrasında hazırlanacak tasarı ekonomiyi ve insanların hayatını doğrudan olumsuz etkileyecek kararlar al ama bu olumsuzluktan etkilenecek insanları düşünme!...

AK Parti iktidarı, iktidara gelirken insanların uğradıkları haksızlıkları ortadan kaldırma vaadi bulunurken şimdi en büyük haksızlığı yapmaya başladı. 

"Asa benim elimde kim ne derse desin" mantığı ile bu işlerin yürümeyeceği ortada.

Bu mantıkla 7 Haziran seçimleri AK Parti hükumeti için hiç de iyi geçmeyecektir. Ama tabii bu durumu dile getirecek muhalefet de olmadığı için insanlar yine sahipsiz kalacak, Türk insanı yine makus tahili ile yaşamak zorunda kalacaktır.

 
Toplam blog
: 74
: 2756
Kayıt tarihi
: 09.04.07
 
 

On yıldan fazla süredir reklam ve halkla ilişkiler sektörü ile internet ortamında medya sektöründe h..