Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '19

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Eleştiri ve Başarı

Eleştiri yapmak veya eleştirilmek  aslında hepimizin günlük hayatımızda sürekli  yapmaktan geri kalmadığımız eleştiri yapmak ve sürekli maruz kaldığımız eleştirilmek fiileri yaşantımızın ayrılmaz bir parçasıdır. 

Eleştiri yapabilmek için ilgili konuya mutlaka vakıf olmamız gerekiyor. Çünkü eleştrinin tanımı konunun artı ve eksilerini ortaya koyarken mantıklı sebepler ile altını doldurmak genel kabul görmüş mantık çerçevesinde doğruya ulaşmaktır. Yine eleştiriye maruz kalındığında ise bize yöneltilen olumsuz sebeplerin karşılığında kendimize göre yine  genel kabul görmüş mantık çerçevesinde ve bilgiye dayalı sebepler ile kendi fikrimizi savunmamız gerekiyor. Her iki kavram bizleri düşünen insan yapan çok önemli kavramlardır. İnsanlığın beynini duygu ve düşüncelerini geliştirir. Tabii ki bu kendi kendine olmaz önemli bir kaç reçetesi vardır kısaca değinelim.

Kitap okumak beyin nöronlarımızı sürekli olarak geliştirir. günümüz teknolojik olarak çok gelişti kitap okuyarak aynı zamanda görsel ve bizim yeteneklerimizi geliştiren yayınları da takip etmek çok faydalı olacaktır.

Son değineceğim konu ise yazı yazmak duygu ve düşüncelerimizi aklımızda kurguladıktan sonra yazıya döktüğümüz zaman ve tekrar yazdığımızı okuduğumuzda kendimizin aslında ne istediğini çok daha rahatlıkla anlarız. Bunun sebebi beyin tüm düşünceleri aklımızda karmaşık şekilde oluşturur ve kafa karışıklığına yol açar yazıya döküldüğü zaman ise ne anlatmak istediğimizi yada aslında kendimizin bile farketmediği duyguları netleştirebiliriz.

Son söz olarak İnsan denen varlığa ait beyin inanılmaz karmaşık bir yapıya sahiptir. Ancak bunu bir hamur gibi yoğurarak istenilen şekli vermek kesinlikle mümkündür. Atasözlerimiz içerisinde aslında bir çok olayda kullanılan ve bu yazıya çok uygun gördüğüm bir söz ile yazımı sonlandırıyorum " Ne ekersen,Onu biçersin" saygılarımla....

 

 
Toplam blog
: 8
: 459
Kayıt tarihi
: 01.09.16
 
 

Rana Seyyide Uztetik  1977 İsviçre de doğdu. Orta öğrenimini İstanbul  Anadoluhisarı Ticaret Lise..