Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1968 İstanbul doğumluyum. Yıldız Üniversitesi Makina Mühendisliği okudum. Bilişim sektöründe çalışmaktayım. Özel bir ilgi alanım yok. Sizinle istediğiniz her konuda fikir tartışması içine girebilirim. Dünya üzerindeki her konu ilgimi çeker. Her konuda bir fikri olan, genelde bir konu hakkında söylenen fikir ve düşünceleri eleşti..

Devamı
 
 
Olmadı Paşam!

ben kıssadan hisse yaptım.Diyorumki sizin eleştirdiğiniz siyasi iktidar askerimize bu tip siyasi dayatmalar ve baskılar yapsa idi,harekatın ortasında "harekat uzadı.ABD bize baskı yapıyor, hemen çıkalım"diye askere talimat verse idi, merak etmeyin sayın Genelkurmay başkanı bunu kamuoyuna bir şekilde anlatırdı.Hatırlasanız seçim öncesi geçtiğimiz yaz artan terör olayları sonrası Genelkurmay başkanı ile hükümet arasında yetki tartışması yaşanmış ve karşılıklı polemikler olmuştu.O gün bun sıkıntıları dile getiren getiren Genelkurmay neden bugün bu tip sıkıntılarını dile getirmiyor?Ne değişti?Ben cevap vereyim.Hiç birşey değişmedi.Sadece iddia edilen gibi bu harekat tam ortasında ABD tarafından yapılan baskı sonucunda hükümetin askere verdiği talimat ile KESİLMEDİ !! Başından tespit edilen hedeflere ulaşıldığı andan itibaren geri çekilme yapıldı. Bu geri çekilme Genelkurmayımızın kendi hür iradesi ile olmuştur. Fark burada. Genelkurmay başkanımızda bunu açıkça ortaya koymuştur.

13 Mart 2008 13:01
Olmadı Paşam!

ABD ile kara harekatı öncesinden gerekli organizsayonlar yapıldı.Bunu herkes biliyor.ABD kara heraktına yeşil ışık yaktı.Genekurmay seviyesinde karşılıklı iki ordu toplantılar yaptı.Bunları bilmeyen yok.Ama nereye,ne kadar süreliğine ve ne zaman harekat yapılacağı tamamen Türk ordusu tarafından belirlenmiştir. Harekat başladığı zamanda ABD'ye gerekli bilgiler haber verilmiş,dost kuvvetlerin çapışmaması için karşılıklı görüşmeler olmuştur.Bunu askeriye de bulunup bu tip harekatlar düzenleyen her üst düzey yetkili bilir.Yapacağınız harekatı her hangi bir ülkeye yada kuruma önceden haber vererek başarılı olmazsınız.Bizim yetenekli ve güçlü Türk ordusuda bu konuda Dünyada tektir.Siz Askerimize güvenin, onlar başka ülkelerin boyunduruğunda bilgisinde harekat yapmazlar. O tip şartlar hasıl olursa, bu harekat yapılamaz der , siyasi iradeye karşı görüş bildirirler.Bu konuları tanıdığınız her hangi üst düzey bir asker ile koşursanız benim düşüncelerimi aynen size aktaracaklardır.

11 Mart 2008 19:45
Olmadı Paşam!

Haber vermekle izin almak arasında çok büyük farklar var.Türk ordusu Kuzey Irak'ta harekat yapmak için ABD'den izin almamıştır.Kendine göre uygun bir zamanda HABER VERMİŞTİR.Çünki ABD startejik ortağımızdır.ABD genelkurmayı da bu durumu teyit etmiştir"Türk ordusu bizden izin istemedi".Genelkurmay'a yapılan eleştiriler harekat için ABD'den izin alındı diye değil,ABD baskısı ile çekilindi diyedir.Genelkurmay'da bu eleştirilere net cevap vermiştir "böyle bir telkin kimseden gelmedi".Bu cevap üzerine yapılan eleştiriler ordumuza olan güveni sarsar.Sarsmaz diyebilirmisiniz?Ordunun başı baskı yok diyor, buna rağmen siz hala var diyorsunuz.Bunun üzerine ordunun nasıl bir tavır içine girmesini bekliyordunuz?Türban ve benzeri siyasi konular başka ülke güvenliğini ilgilendiren askeri konular başka.İşinize gelen konularda askerin açıklamalarını beğeneceksiniz,işinize gelmeyen konularda askerin açıklamalarını beğenmeyeceksiniz.AKP'ye karşı olanlar haklı çıksın diye askerimiz doğruları saklayacakmı

10 Mart 2008 10:15
 
Toplam blog
: 3
: 458
Kayıt tarihi
: 14.02.08