Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Elimizi Taşın Altına Koymak

Elimizi Taşın Altına Koymak
 

Eller birleşmeli


“Elimizi taşın altına koymak” deyimini her zaman duyuyoruz ve genelde zor durumda olduğumuz zaman veya zor durumun bizi bulacağı günlerin hissedildiği zamanlarda kullandığımız bir sözcük topluluğu olarak karşımıza dimdik dikiliyor değil mi?

Maalesef ki öyle, hem de çoğu zaman iş işten geçtiğinde elimizi taşın altına koyuyoruz ve o zaman ne yazık ki “elimiz taşın altında kalıyor”.

Türk gençliği olarak ATA’ nın gençliğe hitabesinde 83 yıl önce söylediği noktaların her birinin bugün de aynı canlılık ta kalması acaba sadece Mustafa Kemal’in ileri görüşlülüğüyle mi açıklanır?

Yoksa bizler o günlerden bugünlere üzerimize düşenleri hiç yapmadık ta aynı vehamet bugün de mi devam edip karşımıza sorun olarak çıkıyor?

Cevap vermeye bile gerek yok değil mi?

E o zaman neden yıllar boyu, ki bu yaklaşık 71 senelik bir zamandır, zamanın gençleri doğru olanları yapmamıştır ya da yeteri kadar yapamamıştır.

Dedelerimizden bugüne kadar doğruların oranı neden yanlışların sadece biraz üzerinde olmuş, tavşan hızındaki cumhuriyetin ilk yıllarındaki büyüme, kaplumbağa hızına dönüşmüştür.

Sayısız sebep vardır herhalde devlet politikaları, duyarsızlık, gençlere aşılanamayan eğitim bilinci ve yıllardır tvlerde gazetelerde kitaplarda yazılan yüzlerce hata diyelim.

Ama herkes kendine bakmalı ilk önce sanırım.

Öyleyse kendim için ne yapıyorum sorusunu her gün doğru düzgün sorup cevaplayabildiğimiz ölçüde iyi insanız demektir.

Gerçekten öyledir. Kendimize yaptığımız iyilik ailemize de ülkemize de yaptığımız ve yapacağımız iyiliklerin sigortasıdır.
Öyleyse başlayalım artık!!!

Okuyalım, araştıralım, öğrenelim

Ne olursa olsun bakalım içeriğine iyi ya da kötü yanlış veya doğru. Yanlışı görmeden doğruyu bulmak biraz anormal olur değil mi ?

Gireceğimiz Kpss’nin puan türlerinin ne işe yaradığını, derslerin ağırlıklı ortalamalarını, hangi bölümleri yaparsam nereye gidebilirimi ne kadar araştırdık acaba.

Yurtdışı imkanlarımızı, özel sektördeki işe alma koşullarını biliyor muyuz?
Bunları dahi maalesef bilmiyoruz ben de dahil çok ayrıntılı bir şekilde.

Fakat yine de çok geç değil. Şu an bile başlamak çok şey kazanmak demektir. Şimdi başlayarak hem kendi hayatımızı kurtarıp hem de umut edilen Türkiye portresini oluşturabiliriz.

Ütopik geliyor değil mi?

Çanakkale savaşında bizim galip gelmemiz de ütopik bir düşünceydi
Sevr’den Lozan’a gelinmesi de ütopyadan başka hiçbir şey değildi bazılarına göre.

Televizyon, cep telefonu bilgisayar ve daha niceleri hep ütopik düşünceler meyvesidir.

O zaman hepimizin olmasa bile bir çoğumuzun ütopik düşüncelerle fikirlerle kavrulmamız en önemli nokta olarak gözüküyor.

Hep birlikte elimizi taşın altına koyma dileğiyle…
Çünkü büyük taşlar bir çok elin yardımıyla kaldırılır.

 
Toplam blog
: 10
: 517
Kayıt tarihi
: 12.07.10
 
 

Afyon Kocatepe Üniversitesi İİBF fakültesi işletme bölümümde nacizane olarak 3 senedir bulunmakta..